Dezvoltarea oamenilor din organizatii: cursul autorizat de Manager Proiect

Dezvoltarea oamenilor din organizatii: cursul autorizat de Manager Proiect

Schultz Consulting are placerea de a va invita sa participati la cursul autorizat de Manager Proiect, care se va desfasura, timp de 6 zile in perioada 12 - 14 si 19 - 21 Martie 2010, Sediul Schultz Consulting, Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Bdul O.Goga, nr 2, Tronson 2, Mezanin, Camera 3.


Taxa de participare este de 1400 lei si include costurile legate de materiale, suport de curs, trainer, pauze de cafea,masa de pranz, taxele de examen.


Pornind de la experienta indelungata in coordonarea si implementarea diferitelor tipuri de proiecte, atat in domeniul business cat si in domeniul organizatiilor neguvernamentale si al administratiei publice, echipa Schultz Consulting propune o noua abordare a cursului de excelenta in management de Proiect.

Prin acest curs dorim sa impartasim experienta noastra concreta prin care am obtinut finantarea unui proiect pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu un buget de 4 milioane de euro.

Participantii au oportunitatea de a cunoaste exemple concrete de proiecte de succes, exemple concrete de studii de fezabilitate si analiza cost beneficiu.

Cursul de Manager proiect organizat de Schultz Consulting este un curs:
Cursul de Manager proiect urmareste dezvoltarea unor abilitati de baza pentru un manager de proiect, finalizandu-se cu o evaluare a acestor abilitati cat si a cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Educatiei si Ministerul Municii.

Aboradarea pe care o propunem este una experientiala - cream experiente diferite in cadrul cursului, punem participantii in situatii similare celor din perioada elaborarii sau implementarii unui proiect, oferindu-le posibilitatea de a invata in mod direct si de a-si extrage invatamintele proprii.

Cursul de Manager proiect este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor si managementul ciclului de proiect al Comisiei Europene. Un accent deosebit se pune si pe managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale.

In timpul cursului, participantilor li se va da posibilitatea de a parcurge toate etapele unui proiect de la planificare pana la evaluarea proiectului.

Mai mult, participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Pe parcursul celor 6 zile de curs, participantii vor sustine 5 teste grila care le vor atesta competentele ca manageri de proiect. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de Duminica, 21 Martie 2010 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

In urma absolvirii acestui curs, participantii vor primi un Certificat de Manager de Proiect recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Certificatul recunoaste competentele necesare practicarii meseriei de Manager Proiect – cod COR 241919.

Cursul se caracterizeaza prin:
- Promovarea unei atmosfere de colaborare
- Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
- Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi
- Utilizarea unor exemple practice, concrete
- Facilitarea parcurgerii tuturor pasilor necesari pentru redactarea si implementarea unui proiect de succes
- Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folos.

Dezvoltarea competentelor de manager proiect
- Obiective
- Intelegerea conceptului de management de proiect
- Utilizarea instrumentelor specific managementului de proiect
- Dezvoltarea abilitatilor de planificare a resurselor in cadrul unui proiect
- Dezvoltarea abilitatilor de monitorizare si evaluare a unui proiect
- Dezvoltarea abilitatilor de evaluare a riscului in cadrul unui proiect

Vezi detalii despre curs