Factura Verde: Facturi electronice

Factura Verde: Facturi electronice

Un concept inovativ care promoveaza reducerea costurilor companiilor si a poluarii prin transmiterea de facturi in format electronic se lanseaza in Romania: Factura Verde
.

Factura Verde a creat un produs software care permite trimiterea, primirea si plata facturilor in format electronic si securizarea digitala a lor, direct din programul de contabilitate al utilizatorului.

Migratia catre facturarea electronica este de cativa ani pe agenda Institutiilor Europene si politicile de incurajare a acesteia sunt in crestere (sursa: Raportul Final al Grupului de Experti in e-Facturare, Noiembrie 2009).

Deja implementata cu succes in alte tari europene, cu precadere in tarile nordice, trimiterea facturilor in format electronic este acum disponibila si in Romania.

Bazata pe modelul Norvegiei, FacturaVerde este o solutie special adaptata pietei romanesti.

Factura Verde ofera companiilor romanesti posibilitatea trimiterii, primirii si platii de facturi in format electronic.

Acest lucru se poate realiza direct din programul de contabilitate pe care clientul deja il foloseste. Mai mult decat atat, Factura Verde ofera posibilitatea de arhivare a documentelor si de auditare a operatiunilor.

Unul dintre motivele fundamentale ale adoptarii facturarii in format electronic este reducerea costurilor pentru companiile care folosesc FacturaVerde.

Astfel, se reduc costurile cu materiale precum hartia, plicurile sau tonerul de imprimanta, cu transportul si cu procesarea manuala a facturilor.

Folosind calculatorul de economii de pe site-ul Factura Verde se poate calcula, in functie de numarul de facturi, economia anuala facuta de o companie care trece la facturile in format electronic.

Un alt motiv la fel de important este reducerea poluarii si includerea companiei in randul celor responsabile social.

Astfel, Factura Verde pune la dispozitia tuturor un calculator ecologic unde se pot calcula resursele conservate prin trecerea la facturi in format electronic, cum sunt kg de hartie salvata, combustibil economisit, kg de CO2 care nu au poluat sau litri de apa uzata nearuncati in lacuri sau rauri.

Mai mult decat atat, prin automatizarea activitatii de facturare, se inregistreaza si alte avantaje cum sunt: securitate maxima in livrarea facturii si identificarea emitentului, garantia livrarii facturilor, un flux de numerar imbunatatit prin livrarea in timp real a facturii.

Utilizarea facturarii in format electronic se face foarte simplu, in 3 pasi:

1. Furnizorul genereaza o factura fie direct din propriul program de contabilitate fie din programul Factura Verde Profesional.

2. Factura generata va fi securizata de catre Factura Verde si trimisa catre client.

3. Clientul va primi factura pe calculatorul sau fie in propriul program de contabilitate, fie in programul Factura Verde Profesional sau Factura Verde Expres

Programul software lansat de Factura Verde este o solutie simpla si rapida de transmitere a facturilor in format electronic. De asemenea clientul poate beneficia de servicii de arhivare a documentelor si auditare a operatiunilor.

Misiunea Factura Verde este sa ofere clientilor sai solutii tehnice inovatoare care sa le inlesneasca desfasurarea activitatii de facturare, contributia la un mediu mai curat si in acelasi timp sa le aduca un plus de profitabilitate.

Detalii pe Factura Verde