UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix

UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download


UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix, in timp ce Vodafone a avut viteze de upload mai mari ca Orange la internetul mobil, conform topului vitezelor de internet din trimestrul trei, realizat de Netograf.ro.UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix, in timp ce Vodafone a avut viteze de upload mai mari ca Orange la internetul mobil, conform topului vitezelor de internet din trimestrul trei, realizat de Netograf.ro.

Statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix si mobil din Romania, actualizate astazi pe Netograf.ro, arata ca in trimestrul III al anului 2016 utilizatorii au experimentat viteze medii reale de 27,98 Mbps pentru download date internet mobil, respectiv 97,7 Mbps pentru download date internet fix.


UPC a depasit RCS&RDS la viteza de download la internet fix


ANCOM realizeaza trimestrial, prin intermediul aplicatiei Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de internet fix si mobil in Romania, printre care si vitezele medii de descarcare a datelor, asa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a folosit aplicatia pentru masuratori, separate in functie de operator.

Evolutia vitezelor medii de download si upload

Testele efectuate pe www.netograf.ro arata ca in trimestrul III al anului 2016 utilizatorii romani au experimentat viteze medii reale de download date internet fix in crestere la nivel national, comparativ cu primele doua trimestre ale anului.

In timp ce viteza medie de download date internet fix a crescut cu 30%, de la 75,07 Mbps la 97,7 Mbps, viteza medie de download date internet mobil s-a mentinut constanta, cu 27,98 Mbps fata de 27,72 Mbps in primele doua trimestre ale anului.

Totodata, se constata o crestere si in ceea ce priveste viteza medie reala de upload date internet, de aproximativ 14%, de la 64,77 Mbps la 73,78 Mbps pentru serviciile fixe, respectiv de aproximativ 3%, de la 10,78 Mbps la 11,1 Mbps pentru serviciile mobile.