Samsung a decis sa opreasca (momentan) vazarile de smartphone Galaxy Note 7

Samsung a decis sa opreasca (momentan) vazarile de smartphone Galaxy Note 7


Potrivit unor informaţii apărute în presa sud-coreeană, unii utilizatori ai noului telefon Galaxy Note 7, care a fost lansat în Coreea de Sud şi pe alte pieţe la începutul acestei luni, s-au plâns că bateria telefonului lor a explodat.

Cel mai performant telefon, retras de pe piaţă


Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunţat vineri, în mod oficial, că a decis să oprească vânzările de smartphones Galaxy Note 7 şi de asemenea va furniza noi dispozitive pentru telefoanele vândute deja, după descoperirea unor probleme la bateria telefonului.

Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că va dura aproximativ două săptămâni să pregătească noi dispozitive pentru telefoanele care au fost vândute deja. Grupul precizează că dintr-un număr de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie.Existenţa unor probleme de calitate la Galaxy Note 7 ar putea provoca pierderi Samsung în condiţiile în care grupul sud-coreean contează pe mai noul smartphone al său pentru a menţine dinamica vânzărilor şi a veniturilor în a doua jumătate a acestui an. În plus, decizia celor de la Samsung de a opri vânzările de Galaxy Note 7 vine cu o săptămână înainte ca rivalul american Apple să prezinte un nou model de iPhone.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA şi Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preţ de 882 de dolari.