Monitorul ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD este disponibil in Romania

Monitorul ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD a ajuns in Romania

ASUS anunță lansarea monitorului ProArt PA328Q 4K/UHD (Ultra-high definition) pe piața românească. Precalibrat din fabrică și conceput pentru fotografi, producători video și graficieni, acest model cu diagonală de 32 inci oferă o rezoluție nativă 4K/UHD (3840x2160 pixeli), o densitate de 138 pixeli pe inch, evidențiindu-se prin designul cu ramă foarte subțire.ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD este precalibrat din fabrică, oferind specialiștilor o acuratețe a culorilor (∆E ≤ 2), o paletă de culoare sRGB de 100%, precum și un spațiu Rec. 709 (HDTV) pentru producție video. Imagini detaliate 4K/UHD pe un ecran mare de 32 de inci! Modelul PA328Q are un design ergonomic și tehnologie ASUS Eye Care, alături de conectivitatea extinsă ce include HDMI 2.0 și MHL 3.0 pentru vizionarea conținutului 4K/UHD de pe dispozitivele mobile, la 60Hz, respectiv 30Hz.

PA328Q are un ecran cu diagonala de 32 inci și un design cu ramă subțire. Monitorul redă imagini cu detalii uimitoare la rezoluția 3840x2160 pixeli și 138ppi – de 4 ori densitatea unui ecran Full HD (1920x 1080). Panoul IPS (In-Plane Switching) oferă unghiuri de vizualizare de 178 de grade, minimizând alterarea culorilor atunci când imaginea este privită din lateral.

Conceput pentru fotografi, producători video și profesioniști din domeniul graficii, PA328Q este precalibrat din fabrică pentru a oferi o acuratețe remarcabilă a culorilor (∆E ≤ 2), o gamă largă de culori de 100% sRGB și Rec.709, acesta din urmă fiind formatul standard HDTV pentru producția și editarea video. PA328Q utilizează o matrice internă LUT (internal lookup table) pe 12 biți și suportă valori gama de .4, 2.2 și 1.8 pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor, pentru gradații fine de culoare și o tranziție mai naturală între tonuri. PA328Q are o uniformitate a culorii variind între 91-103%, rezolvând multe dintre problemele comune cum ar fi fluctuațiile de luminozitate și cromatica din diferite zone ale ecranului, oferind culori consistente și precise.

PA328Q oferă opțiuni extinse de conectivitate, ce includ DisplayPort 1.2, mini-DisplayPort 1.2, 2 porturi HDMI și porturi HDMI 2.0 / MHL 3.0 pentru conținut 4K/UHD și rate de refresh de până la 60Hz1. Utilizatorii pot conecta dispozitivele lor compatibile MHL direct la monitor pentru a rula instant conținutul 4K/UHD. PA328Q integrează 4 porturi USB 3.0.

PA328Q dispune de tehnologie ASUS Eye Care, certificată TÜV Rheinland, ce elimină pâlpâirea ecranului pentru a oferi mai mult confort în utilizare. PA328Q include, de asemenea, tehnologia Low Blue Light, aceasta fiind baza modurilor Reading și Darkroom din ASUS SplendidPlus Video Intelligence. Aceste moduri scad nivelul luminii albastre, reducând stresul asupra ochilor și oboseala.

În plus, ASUS QuickFit Virtual Scale permite utilizatorilor să previzualizeze dimensiunea reală a fotografiilor și a documentelor înainte de tipărire. O grilă afișată pe ecran ajută la aliniere, adăugând mai multă flexibilitate și productivitate. De asemenea, beneficiind de suportul Picture-in-Picture (PiP) și Picture-by-Picture (PbP), utilizatorii au posibilitatea să comute cu ușurință între diverse surse de semnal. Utilizatorii pot configura cum vor să vizualizeze diferitele ferestre, modul PiP permițând afișarea conținutului provenit de la o sursă secundară de semnal într-o fereastră din colțul ecranului, în timp ce modul PbP împarte ecranul pe din două.


PA328Q este ergonomic și dispune de un set complet de reglaje de rotire, înclinare, pivotare și ajustare pe înălțime pentru a oferi utilizatorului o poziție ideală. PA328Q are un stand cu eliberare rapidă și este compatibil cu standardul VESA pentru montarea pe perete. PA328Q a primit premiul Red Dot Award 2014 pentru design remarcabil.

Monitorul ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD este disponibil în stoc în România la un preț aproximativ de 5900 lei (TVA inclusiv).