SAPPHIRE introduce PC-ul 4x4 si un nou chip grafic la Embedded World

SAPPHIRE introduce PC-ul 4x4 si un nou chip grafic la Embedded World

Divizia Embedded Business de la SAPPHIRE Technology dezvoltă sisteme pentru clienți bazate pe seria G de procesoare AMD Embedded (SOC) și a doua generație de unități de procesare accelerate seria R (APU), cât și procesoare grafice integrate, ce permit dezvoltatorilor să implementeze aceste noi tehnologii la noile design-uri.

SAPPHIRE este în același timp partenerul AMD de platforme embedded pentru dezvoltatorii în căutarea platformelor de evaluare.

SAPPHIRE a prezentat un PC în format de dimensiuni reduse tip '4x4 dotat cu procesor AMD seria G și seria grafică integrată 8000 cu ieșiri duale HDMI.

Capabile de a fi populate cu modelele eKabini SOC sau familia Steppe Eagle SOC, se poate opta pentru mai multe segmente de performanțe. Având în vedere că dispozitivele Quad Core cu până la 2.4GHz eliberează 25W și necesită răcire asistată de ventilator, dispozitivele cu putere de disipare de până la 6W permit instalarea unei configurații fanless.

Form factorul SAPPHIRE 4x4 este ideal pentru sisteme Thin Client, de informații, display POS și semnal digital. Demonstrația live a prezentat conceptul Digital Signage rulând simultan și conținut video, derularea unor imagini și un ticker informational pe două display-uri HD.

Seria AMD G SOC atinge performanțe superioare per watt în clasa de microprocesoare x86 cu consum de energie redus în timpul efectuării testelor sintetice standard din industrie. Acest lucru permite obținerea unei experiențe multimedia HD și oferă o platformă de calcul eterogenă pentru procesare simultană. Arhitectura micuță SOC stabilește un nou standard pentru platformele eficiente în procesarea conținutului multimedia pentru o varietate largă de aplicații embedded.

Platforma AMD Embedded seria G oferă o experiență vizuală de înaltă definiție și capacitatea pentru calcul eterogen în timp ce menține un design cu consum redus de energie și include abilitatea de a implementa sisteme fanless ce facilitează fiabilitatea componentelor datorită lipsei de părți mobile.

Nucleele de înaltă performanță CPU și GPU din seria APU AMD pot fi alocate celor mai compatibile sarcini de calcul prin utilizarea arhitecturii eterogene de sistem (HAS). Acest lucru permite performanțe de sistem remarcabile și interacționare multimedia, crearea unei structuri small form factor, durată de viată prelungită a bateriei, aplicații ce includ embedded gaming, digital signage, imagistică medicală și multe altele.

Nucleul grafic integrat AMD Radeon™ E8860 este primul de acest tip bazat pe arhitectura internă Graphics Core Next (GCN) și oferă noi progrese în performanțele de procesare cu un adaos de eficiență.

Oferind performanțe grafice 3D de două ori mai ridicate și cu 33% mai multă precizie pentru performanțe floating point față de generația anterioară, nucleul grafic AMD Radeon E8860 oferă – performanțe 3D superioare, experiențe vizuale multi-display pentru o gamă largă de aplicații gaming, digital signage, imagistică medicală și design aeronautic.