BIT 2015 - Best Information Technology in Brasov, 6-9 Martie

BIT 2015 - Best Information Technology in Brasov, 6-9 Martie


BEST Internațional Board of European Students of Technology
, este o organizație studențească europeană, non-profit, apolitică și non-reprezentativă, care se adresează studenților de la universitățile tehnice.

Ce este BIT?

Tehnologia a jucat un rol major în fiecare industrie și sector de business din Brașov, lucru care a condus la dezvoltarea acestui eveniment. BIT( BEST Information Technology) este un festival IT care vine ca un răspuns la interesul sporit al brașovenilor față de acest domeniu.

Care este scopul BIT?

BEST Information Technology are ca scop crearea unei legături între companiile din domeniul IT, mediul universitar și publicul brașovean prin interacțiunea directă realizată în cadrul activităților pe care acesta le presupune: prezentări de produse și proiecte, workshop-uri, competiții, gaming day. Totodată, evenimentul are și scopul de a informa participanții cu privire la noile tehnologii lansate pe piață prin expozițiile companiilor partenere și de a contribui la dezvoltarea lor personală prin întregul proces.

Workshop & competiție

Scopul competiţiei este dezvoltarea de aplicaţii cu ajutorul unei maşini virtuale pusă la dispoziţie de către compania Atos. Această competiţie este dedicată studenţilor care sunt pasionati si au cunostinte de Object Oriented Programming, preferabil sa cunoasca limbajul de programare Java, dar si cunostintele de C++ sunt suficiente.

Câştigătorii acestei competiţii vor fi recompensaţi cu nişte premii surpriză atât din partea companiei Atos, cât şi din partea BEST Brasov.

Înainte de competiţia propriu-zisă va avea loc un workshop în care se va explica modul de utilizare a maşinii virtuale, cerinţele companiei pentru competiţie, se vor face demonstraţii şi se vor preciza alte detalii necesare.

Pentru a participa la competiţie trebuie să vii cu laptopul personal!