Suportul pentru Windows Server 2003 expira in 6 luni

Suportul pentru Windows Server 2003 expira in 6 luni

După 12 ani de operare, Microsoft a decis să înceteze suportul pentru acest sistem de operare a serverelor. Majoritatea companiilor au avansat demult la sistemele noi, moderne și mai performante ale aceluiași producator, respectiv Windows Server 2008 R2 și 2012 R2.

Companiile care înca rulează pe Windows Server 2003, creat în urmă cu peste un deceniu, trebuie să ia în calcul acest eveniment și să se pregatească pentru el.

Suportul pentru Windows Server 2003 expiră in 6 luni : 14 iulie 2015 va fi ziua critică după care Microsoft va înceta suportul pentru Windows Server 2003, afectând astfel cele peste 22 de milione de instanțe din toată lumea.

Practic, sistarea suportului determină expunerea la viitoarele riscuri de securitate, prelungirea duratelor incidentelor cu impact proporțional asupra business-ului, inabilitatea de a rula aplicații noi datorită posibilelor incompatibilități și dificultăți de integrare cu sisteme noi sau cu sisteme externe.

Ulterior datei de 14 iulie 2015, Microsoft nu va mai repara breșele de securitate, nu va mai repara bug-urile din sistem, nu va mai asigura compatibilitatea cu alte componente și aplicații de business, si nu va mai asigura suport tehnic telefonic, indiferent de nivelul de impact asupra business-ului dumneavoastră.

Complicațiile suplimentare vor apărea în momentul în care, drept consecință directă a încetării suportului oferit de Microsoft, producătorii de aplicații care încă rulează și pe acest sistem de operare nu vor mai asigura suportul aferent.