Nikon D5500, primul DSLR DX cu ecran tactil si unghi rabatabil

Nikon D5500, primul DSLR DX cu ecran tactil si unghi rabatabil

SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi lansarea lui Nikon D5500, primul aparat foto in format DX cu ecran tactil si unghi variabil, si a doua obiective: NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II si NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR.

Fiind proiectat special fara filtru optic low-pass (OLPF), senzorul de imagine al noului Nikon D5500 utilizeaza la maximum rezolutia de 24,2 megapixeli pentru a reda imagini cu detalii fine si tonuri bogate. Intervalul ISO de 100–25600 impreuna cu procesorul EXPEED 4 va ofera libertatea de a realiza fotografii si filme full-HD de pana la 50/60p, chiar si cand lumina este insuficienta, astfel incat nu veti mai avea restrictii de timp sau de loc.

Sistemul de focalizare automata cu 39 de puncte de la Nikon, care dispune de noua senzori de tip cruce in centru, este intotdeauna concentrat asupra tintei, indiferent unde se afla subiectul in cadru. Vitezele de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda va asigura ca gesturile sau expresiile faciale trecatoare pot fi surprinse exact la momentul potrivit, chiar daca actiunea se desfasoara rapid.

Monitorul cu ecran tactil si unghi variabil usureaza incadrarea si fotografierea, toti parametrii fiind acum la o atingere distanta. Pur si simplu rabatati, inclinati sau rotiti monitorul mare, cu unghi variabil, pentru a compune fotografiile, apoi atingeti ecranul tactil pentru a focaliza si a fotografia sau pentru a ajusta setari precum diafragma, sensibilitatea ISO si timpul de expunere. Trageti cu degetul pe ecran pentru a derula imaginile sau departati/apropiati doua degete pe ecran pentru a mari/micsora imaginea redata. Dupa ce gasiti fotografiile preferate, partajati-le usor cu functia Wi-Fi incorporata.

NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR este cel mai usor teleobiectiv din lume cu distanta focala de 300mm si diafragma f/4. Aceasta performanta a fost posibila prin folosirea in formula optica a unui element PF (Phase Fresnel), o premiera pentru obiectivele NIKKOR. Sistemul VR de reducere a vibratiilor permite folosirea unor timpi de expunere cu pana la 4,5 trepte mai lungi decat ar fi recomandat, iar modul Sport VR este ideal pentru fotografierea subiectilor care se misca rapid si imprevizibil. Asemenea modelelor super-telefotografice profesionale, NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR incorporeaza un mecanism electromagnetic de control al diafragmei si beneficiaza de un element frontal tratat cu fluorina, rezistent la pete de apa si ulei.

Cantarind doar 300 g, obiectivul NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II are doar 83 mm cand este retras – o dimensiune foarte mica pentru un obiectiv cu zoom de telefotografie. Ideal pentru cei ce cauta un obiectiv de telefotografie usor, acest model este, de asemenea, un excelent insotitor pentru obiectivul cu zoom NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Designul optic este format din 13 elemente in noua grupuri, incluzand un element din sticla ED (dispersie foarte scazuta), care contribuie la minimizarea aberatiilor cromatice.

Nikon D5500, NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II si NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR vor fi disponibile in Romania la inceputul lunii februarie.