Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens

Ochelarii holografici, cea mai recentă surpriză revoluționară de la Microsoft !

Super compania Microsoft Corporation a lansat un nou model de ochelari holografici, Windows HoloLens, care combină mai multe tehnologii și permit utilizatorului să se miște într-o realitate alternativă, în care are în preajmă transpunerea în 3D a unor imagini generate pe computer.

Radical diferit de modelele prezentate de Google, Samsung și Oculus, noul dispozitiv are un design futurist și este dotat cu o vizieră prin care hologramele se văd 'suprapuse' cu obiectele din jur, perfect integrate în spațiul înconjurător.


Microsoft HoloLens – Transform your world with holograms
For the first time ever, Microsoft HoloLens seamlessly blends high-definition holograms with your real world. Holograms will improve the way you do things every day, and enable you to do things you’ve never done before

Această tehnologie catalogată drept 'revoluționară' de Satya Nadella, directorul general de la Microsoft, va putea fi folosită pe toate terminalele care dispun de programul Windows 10.

Noul produs, la a cărui dezvoltare a contribuit și agenția spațială a SUA (NASA), utilizează numeroși senzori, de direcție și orientare, cu ajutorul cărora experiența este interactivă. Spre deosebire de căștile creatoare de realitate virtuală, utilizatorul de Windows HoloLens poate interacționa direct cu hologramele, pe care le poate manipula cu ajutorul butoanelor care apar în fața lui.


Microsoft showed off what Windows 10 will look like on phones, tablets, laptops, TVs, and whatever else you could imagine. It all looked great, but it was nothing compared to HoloLens, a new system that puts holograms right in your living room

Ochelarii care funcționează fără cablu sunt destinați atât specialiștilor, cât și publicului larg.
Microsoft vrea sa includă hologramele si în sistemul de operare Windows 10.