Vânzările de iPhone-uri au adus Apple un profit record

Vânzările de iPhone-uri au adus Apple un profit record

Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015, în urcare cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, datorită vânzărilor noilor modele de iPhone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.

În luna septermbrie a anului trecut, Apple a lansat două noi modele de smartphone-uri, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. În primul weekend de la debutul pe piaţă al celor două iPhone-uri, Apple a vândut un număr record de peste 10 milioane de unităţi, cumpărătorii luând cu asalt magazinele clasice şi virtuale pentru a cumpăra telefoanele cu ecrane mari ale companiei.

Vânzările de iPad-uri au scăzut cu 18%, la 21,4 milioane în octombrie-decembrie 2014 faţă de perioada corespunzătoare din 2013. De altfel, Apple vrea să crească vânzările tabletelor prin încheierea unui parteneriat cu International Business Machines (IBM), alături de care să creeze programe noi pentru iPad-uri şi iPhone-uri. De asemenea, producătorul american pregăteşte lansarea unei tablete cu ecran mai mare în acest an.

Veniturile Apple au urcat cu 30% în primul trimestru al anului fiscal 2015 (perioada octombrie-decembrie 2014), la 74,6 miliarde de dolari faţă de 57,6 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2013. Aceasta este cea mai bună creştere trimestrială a veniturilor înregistrată de compania americană, după cea din trimestrul al doilea fiscal din 2012, când s-a situat la 59%

Vânzările de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelaşi interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unităţi, peste aşteptările analiştilor. care estimau că Apple va livra 64,9 milioane de unităţi. De asemenea, cifra este mai mare decât volumul de vânzări de iPhone-uri din întregul an fiscal 2011, când Apple a livrat 72,3 milioane de unităţi.

Acţiunile Apple au crescut cu până la 6,7% în şedinţa extinsă de tranzacţionare. În luna noiembrie, pe fondul entuziasmului investitorilor legat de noile produse lansate de Apple, valoarea de piaţă a companiei a depăşit 700 de miliarde de dolari.


Apple estimează că veniturile vor avansa cu cel puţin 14% în trimestrul al doilea fiscal, iar creşterea ar putea să continue pe parcursul anului, în condiţiile în care directorul general Tim Cook a anunţat că livrările de smartwatch-uri Apple vor începe în luna aprilie. Apple Watch va avea un preţ de porninre de 349 de dolari.

Sursa: Gandul