ASUS a lansat în România Strix GTX 960

ASUS a lansat în România Strix GTX 960

ASUS a lansat placa video Strix GTX 960, o placă video complet nouă, dotată cu tehnologii exclusiviste ASUS, precum răcirea DirectCU II și optimizarea ventilării pentru un gameplay total silențios.

Noul model integrează componente de calitate ASUS Super Alloy Power pentru durabilitate crescută și GPU Tweak cu XSplit Gamecaster pentru overclocking și streaming online simplu și flexibil.Pasionații de jocuri pot monitoriza cu ușurință statisticile sistemului cum ar fi numărul de cadre pe secundă, încărcarea procesorului, temperatura și multe altele precum și să modifice performanțele printr-un simplu click pe butonul GPU Tweak în timp ce se joacă.


Strix GTX 960 este echipată cu interfața DisplayPort ce suportă conexiuni cu rezoluții de până la 4K/UHD (ultra-high definition). Placa este supratactată din fabrică la 1291 MHz și poate urca frecvența până la 1317 MHz în modul OC, oferind performanțe uimitoare.

Strix GTX 960 beneficiază de tehnologia de răcire ASUS DirectCU II, ce disipă căldura cu 220% mai bine. Placa atinge performanțe ridicate la temperaturi cu 30% mai reduse, fiind de 3 ori mai silențioasă, în condițiile unei creșteri a fiabilității și stabilității în cele mai pretențioase jocuri. Strix merge chiar mai departe oferind jucătorilor posibilitatea de a se bucura de jocuri în liniște deplină, grație tehnologiei de ventilare (0dB) și designului termic.

Strix GTX 960 are o alimentare cu 5 faze, îmbunătățind eficiența energetică cu 15%, lărgind toleranța modulării tensiunii și crescând stabilitatea și longevitatea plăcii cu până la 2,5 ori comparativ cu designul de referință. Strix GTX 960 utilizează un singur conector cu 6 pini pentru un management mai simplu al cablurilor, având și un indicator LED ce confirmă conexiunea corectă.


Ventilatorul se oprește complet atunci când temperatura scade sub un nivel stabilit. Pentru a îmbunătăți și mai mult răcirea, Strix GTX 960 are o placă metalică rigidă ce ajută la disiparea căldurii, furnizând totodată o măsură suplimentară de protecție.

Putere pentru învingători cu o alimentare Super Alloy Power cu 5 faze

Cu Strix GTX 960, acțiunea devine cu 12% mai rapidă în Assassin's Creed Unity și Battlefield 4, iar benchmarkul 3DMark 11 (Extreme) rulează cu 6.5% mai repede la rezoluția 1920x1080 Full HD, comparativ cu designul de referință. Placa este echipată cu 2GB de memorie video GDDR5 ce funcționează la frecvențe de 7200MHz.

Monitorizare și control în timp real cu GPU Tweak

Placa video Strix GTX 960 este disponibilă împreună cu GPU Tweak, un instrument exclusivist ASUS, ce permite utilizatorilor să stoarcă și ultima picătură de performanță de la acceleratorul lor grafic. GPU Tweak oferă abilitatea de a controla cu precizie frecvențele nucleului grafic, tensiunile de alimentare și frecvențele pentru memorii, totul în timp real, overclockingul fiind mai ușor ca niciodată.

GPU Tweak include o versiune personalizată a aplicației de streaming XSplit Gamecaster și o licență gratuită timp de un an pentru XSplit Premium.1 XSplit Gamecaster oferă posibilitatea jucătorilor să înregistreze și să distribuie pe internet acțiunea de pe ecran în timp real, vizitatorii având posibilitatea să urmărească jocurile rulate.


Specificații Strix GTX 960

ModelSTRIGTX960-DC2OC-2GD5
Motor graficNVIDIA GeForce GTX 960
InterfațăPCI Express 3.0
OpenGLOpenGL4.4
Memorie video2GB GDDR5
Frecvențe GPUOC Mode: 1317MHz
Gaming Mode: 1291MHz
Frecvențe de bază GPUOC Mode: 1253MHz
Gaming Mode: 1228MHz
Nuclee CUDA 1024
Frecvență memorii7200MHz
Interfață memorii128-bit
Ieșire DVI 1 x Dual-link DVI-I nativ
Ieșire HDMI 1 x HDMI 2.0 nativ
Compatibil HDCP Da
DisplayPort3 x DisplayPort 1.2 nativ
Cabluri și adaptoare în pachet 1x Adaptor DVI către VGA
Software ASUS GPU Tweak & Driver
Dimensiuni215.2 x 121.2 x 40.9mm


Prețuri și disponibilitate

Placa video Strix GTX 960 este disponibilă în România la un preț aproximativ de 1149 lei (TVA inclus).