Lenovo LaVie Z HZ550 câștigă titlul de cel mai ușor laptop PC de 13 inch

Lenovo LaVie Z HZ550 câștigă titlul de cel mai ușor laptop PC de 13 inch

Lenovo și NEC Personal Computers (NECP) au anunțat două noi PC-uri mobile care redefinesc ideea de computere ușoare, ambele cântărind mai puțin decât o sticlă de apă.

Lenovo LaVie Z HZ550 câștigă titlul de cel mai ușor laptop PC de 13 inch, cantarind doar 0.78 Kg, în timp ce Lenovo LaVie Z HZ750 își cere drepturile pentru a fi numit cel mai ușor laptop convertibil de 13 inch din lume, la doar 0.92Kg.

LaVie Z HZ750 nu doar dă consumatorilor portabilitate incredibilă, dar și un nou nivel de flexibilitate cu balamaua de 360 de grade inventată de Lenovo pentru familia de convertibile YOGA.

LaVie Z oferă o experiență 2 în 1 incredibilă: lucrează în modul Laptop bucurându-te de confortul oferit de tastatură sau rotește-l 360 de grade în modul Tabletă pentru o utilizare cu un grad mai mare de interactivitate.



Suntem încântați să ducem pentru prima dată produsele NECP în afară Japoniei cu LaVie Z, două dintre cele mai ușoare PC-uri din această clasă”, declară Roderick Lappin, președinte și CEO, NEC Lenovo Japan Group și Vice Președinte Lenovo. “Modelel LaVie au trei direcții definitorii: sunt ușoare, subțiri și puternice, iar HZ750 are încă un avantaj: flexibilitate de 360 de grade. Aceste elemente fac dispozitivele să împingă granițele inovatiei”.

Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile în afara Japoniei, rezultate în urma fuzionării cu NEC încă din 2011. Noile PC-uri LaVie scot în evidență “triunghiul inovator” global al Lenovo, utilizând puterea echipelor Lenovo din China, SUA și Japonia de a studia și dezvolta. Recunoscute în Japonia pentru concentrarea pe produse foarte ușoare, noile PC-uri aduc beneficiile liniei LaVie consumatorilor din SUA.

Nu doar ușoare, ambele modele LaVie Z sunt foarte subțiri, măsurând doar 16.9 mm. În ciuda recordului obținut în ce privește greutatea acestora și a aspectului subțire, sunt, în același timp, incredibil de rezistente. Ambele dispozitive au o construcție specială din Magneziu și Litiu (Mg-Li)3, iar capacul dorsal este dotat, de asemnea, cu un înveliș realizat din Magneziu și Litiu. Materialele sunt cu 50 de procente mai ușoare decât aluminiul, însă puternice precum orice aliaj greu din Magneziu. Astfel, utilizatorii se bucură de calitate fără precedent. Modelul HZ750 are un touch screen încorporat care utilizează o peliculă specială, în locul ecranului de sticlă.

Utilizatorul va beneficia de un produs extrem de subțire și de ușor, dar care îi va oferi în același timp, performanță de înaltă clasă, completând, astfel, experiența mobilității autentice. Modelele LaVin au un touch screen de 13.3 inch, care pot veni, opțional, cu WQHD pentru imagini clare, iar modelul HZ750 este dotat cu până la cea de-a cincea generație de procesoare Intel® Core i7™, excelentă pentru a rula programe și aplicații în același timp.

De asemenea, LaVie au instalate Microsoft Windows 8.1 Update pentru maximă productivitate, dispozitive de stocare de date rapide SSD de 128 GB și o baterie care ține toată ziua. Ultraportabilele LaVie sunt excelente atât pentru muncă, dar și pentru joacă, și sunt un companion excelent pentru toată ziua.