Orange şi Metrorex introduc o nouă modalitate de plată şi acces pentru călătoriile cu metroul prin numărul scurt 1700

Orange şi Metrorex introduc o nouă modalitate de plată şi acces pentru călătoriile cu metroul prin numărul scurt 1700

Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră naţională sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel, exclusiv în reţeaua Orange.

Clientii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS.

De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro.

Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate.

Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

De asemenea, în cazul în care clientul doreşte să afle informaţii despre numărul călătoriilor rămase şi despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 şi va primi înapoi un mesaj scris cu informaţiile solicitate.

“Această iniţiativă se inscrie in strategia Orange Romania de a veni în întâmpinarea clienţilor cu servicii cât mai inovative, care să le ofere o experienţa cât mai placută. Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot din 2010.

Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, uşor de reţinut, uşor de utilizat, prin apel telefonic şi SMS.

Pe viitor, vom extinde serviciul de plată şi acces prin folosirea numărului scurt 1700 şi pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare.” a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în reţea sau în magazinele Orange.

În plus, începând cu 01 februarie 2012 clienţii Orange pot plăti prin SMS parcarea în zona amenajată la Ateneul Roman din Bucureşti. Prin trimiterea unui SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii la 7577, clienţii pot plăti o oră de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplică TVA pentru abonaţii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primăriei Bucureşti.

În prezent, clienţii Orange pot plăti deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil in oraşele Bistriţa, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Timişoara afirma Comunicate de presa