Cum îți poți face o aplicație iPhone din magazinul tău online?

Cum îți poți face o aplicație software iPhone din magazinul tău online?

Este vorba despre o platformă integral concepută și deținută de compania românească de software iConsult ce își are birourile în frumosul centru al Sibiului. Idea a venit ca un răspuns la o întrebare de actualitate: dacă tot am un site cu produse, cu imagini, cu texte cum aș putea distribui gratuit clienților mei și o aplicație iPhone, dedicată business-ului meu, cu același conținut de pe site?

Au fost necesare aproape șase luni de muncă din partea unei echipe de programatori și designeri pentru a concepe un sistem de servicii 'web' și 'mobile' ce permite oricărui site de tip magazin sau catalog online să poată avea propria aplicație iPhone în mai puțin de două zile.

Transforma-ti site-ul intr-o aplicatie iPhone

Cui se adresează
Sistemul se adresează siteurilor web medii și mari ce funcționează în regim de magazine sau cataloage de prezentare. Nu există nici o limitare pentru tipul de business sau pentru numărul de produse și categorii ale siteului în cauză.

În fapt, condițiile de acceptare ale aplicației sunt chiar cele impuse de App Store, iar problemele ar putea apărea doar în cazul materialelor cu conținut violent sau pornografic.

Până în acest moment au fost create aplicații iPhone din siteuri românești sau străine cu diverse domenii de activitate, de la aparatură foto-video, până la creatori de modă. Toate aceste aplicații sunt disponibile în App Store și pot fi instalate gratuit de toți cei interesați.

Cum funcționează
Fiecare propietar de site trebuie să facă doar un singur lucru pentru a i se putea crea aplicația sa iPhone personalizată. Și anume să instaleze pe siteul său un script asemănător cu cel cerut de siteurile colectoare de produse, cum ar fi www.price.ro sau www.shopmania.ro. Mai departe, în mai puțin de două zile, o echipă a firmei iConsult va crea o interfață dedicată, plecând de la logoul, brandul și aspectul respectivului site sau business online.

Urmează trimiterea aplicației pentru aprobare la iTunes Store, ea fiind acceptată și disponibilă apoi, în mod gratuit, pentru instalare în termen de 7-8 zile calendaristice.

Propietarul de site nu are nicio bătaie de cap cu conturi de dezvoltator sau furnizor de aplicații pe siteurile Apple, aplicația sa este complet personalizabilă ca și aspect și conținut, deci nu va semăna cu altele, iar oricine este interesat de produsele în cauză va putea s-o instaleze gratuit din App Store.

Toată aplicabilitatea sistemului a fost gândită pentru a solicita cât mai puțin administratorul siteului web și pentru îi înlesni la maxim extinderea prezentării produselor sale pe dispozitivele iPhone, iPod și iPad.

Avantaje și beneficii pentru clienți
Numărul de utilizatori de iPhone și smartphone-uri Android este în continuă creștere și la noi în țară. La fel și nevoia de aplicații dedicate ce rulează pe aceste dispozitive și care duc pe un alt nivel interacțiunea dintre un business și consumatorii săi.

O aplicație iPhone elegantă, concisă și eficientă cu produsele unui site web de succes nu poate decât crește vizibilitatea respectivei afaceri, să fidelize clienții și evident să completeze cu noi comenzi vânzările online.

Clienții acestui sistem, adică business-urile online, beneficiază gratuit de update-uri și upgrade-uri de versiune. Se află în lucru o serie de alte funcționalități care vor aduce fiecărui client posibilitatea integrării cu mediile de socializare, trimiterea de notificări spre utilizatorii aplicației și multe altele.

Se lucrează în momentul de față și versiunea Android a sistemului, compania intenționând ca în această toamnă să pună gratuit la dispoziția clienților săi și varianta Android a aplicației iPhone pe care aceștia o dețin deja.