Facebook.com periculos pentru lumea online?

Facebook reprezinta o amenintare pentru web

Neutralitatea este o valoare de baza a internetului, potrivit inventatorului web Sir Tim Berners-Lee, acesta acuzand Facebook si Apple de amenintarea dezvoltarii web.

Intr-un eseu pentru Scientific American, Berners-Lee a numit Facebook, LinkedIn si Friendster, printre altele, ca site-uri care ameninta inovatia web prin postarea informatiilor de catre utilizatorii lor din afara site-urilor.

"Web-ul, asa cum il stim, este amenintat in moduri diferite", a scris Bernes-Lee. Sistemul Apple de adrese URL care incep cu "iTunes" in loc de "http", a fost, de asemenea, citat ca exemplu "al unei lumi inchise", care functioneaza in afara standardelor de deschidere.

"Aceste "gradini cu ziduri", indiferent cat de placute ar fi, nu pot concura in diversitate, bogatie si inovatie cu piata web din afara portilor lor", a declarat Berners-Lee.

El a adaugat ca exista pericol oriunde unde un site de socialiazare, un motor de cautare sau un browser ar putea creea un monopol asupra web-ului.

Berners-Lee si-a reiterat sprijinul pentru legislatia privind neutralitatea internetului, spunand ca aceasta este o valoare de baza a web-ului.

Sursa: www.computerweekly.com | smartnews