Furtul de date din companii este in crestere

Mai mult de 70% din angajatii din Marea Britanie recunosc furtul de date

Furtul de date de catre angajati este comun in companiile din Marea Britanie, a dezvaluit un studiu

In jur de 72% dintr-un esantion de 1000 de angajati din Marea Britanie chestionati de firma de securitate Imperva au admis furtul de date de la angajatori.

Sondajul a descoperit ca 26% dintre cei intervievati au furat date ale clientilor, 25% au eliminat inregistrarile HR, 25% au luat date de marketing, iar 10% au ridicat listele de concediere.

Cele mai frecvente metode de a fura date au fost stick-urile de memorie USB (23%), laptop-uri personale (23%), alte dispozitive portabile de stocare (19%) si telefoane mobile (13%).

Aproape jumatate dintre cei chestionati au avut la cunostinta despre cel putin un coleg care a furat date, in timp ce 69% considerau ca un concurent a primit informatii in acest mod.

Proprietatea intelectuala a fost tinta principala, urmata de informatii despre clienti, a relevat studiul. 37% dintre participantii la studiu au spus ca ar dori sa ia informatii cu ei, insa procentajul a sarit la 70% pentru cei care ar fura informatii in cazul in care ar sti ca urmeaza sa fie concediati.

Cu toate acestea, 59% dintre respondenti au afirmat ca informatiile furate le-ar apartine pe buna dreptate.

"Faptul ca angajatii fura date nu este nimic nou, insa este suprinzator numarul celor care se cred indreptati sa faca asemenea lucruri", a declarat Amichai Shulman, chief technology officer la Imperva.

Acelasi lucru se aplica si datelor clientilor. "Crearea de politici care sa fie respectate de toata lumea inseamna ca fiecare stie unde se situeaza si ceea ce se asteapta de la el", a mai spus acesta.

Aproximativ 85% dintre respondenti au afirmat ca detin date sensibile pe computerele lor sau pe telefoanele mobile, 75% au avut o baza de date client, iar 27% au detinut o forma de proprietate intelectuala.

Sondajul a mai dezvaluit faptul ca 60% dintre organizatii nu au o politica pentru a acoperi miscarea informatiilor corporative catre anagajatii care au parasit compania, iar un sfert dintre acestea nici macar nu controleaza intr-o maniera eficienta accesul la informatiile sensibile.

via Smartnews!