Declaratii depuse online prin email

Prin e-mail! Este cea mai eficientă metodă de trimitere a declaraţiilor privind contribuţia lunară la bugetul asigurărilor pentru şomaj.


Sistemul este folosit şi de angajatorii braşoveni care au înţeles avantajele trimiterii acestor documente on-line. Mai greu este cu aplicarea noii ordonanţe legată de declaraţiile pentru drepturile de autor.

Metodologia prin care statul stoarce alte taxe de la contribuabili dă bătăi de cap funcţionarilor, dar şi plătitorului de impozite.

Lunar la Brasov, agentia judeteana de ocupare a fortei de munca inregistreaza on-line aproape cinci mii de declaratii trimise de angajatori. Conducerea AJOFM precizeaca ca numarul acestora este in crestere deoarece din ce in ce mai multi manageri realizeaza ca folosind internetul isi usureaza activitatea.

Ei nu isi mai pierd astfel timpul si nici nu se mai enerveaza. Directorul agentiei, Anca Finichiu precizeaza ca declaratiile aferente lunii august 2010 se depun numai on-line, pe adresa de e-mail: bv_web@ajofm.anofm.ro

Cu toate aceste masuri luate de cei de la AJOFM nu a fost redusa aglomaratia de la ghisee. Reducerea numarului de functionari a condus la cresterea volumului de lucru pentru cei ramasi in sistem.