Google ar putea utiliza Paypal pentru plati Android?

Se pare ca Google este in discutii cu Paypal pentru a integra serviciul de plata detinut de eBay in software-ul Android.


Prin aceasta, Google urmareste sa usureze modul de achizitionare a aplicatiilor pentru telefoanele Android, potrivit Bloomberg.

Actualele optiuni de plata de pe telefonul Android includ serviciul Google Checkout sau platile cu cardul. Integrarea Paypal ar putea potential creste pozitia Android pe piata aplicatiilor si va furniza moduri alternative de plata pentru dezvoltatorii de aplicatii, facandu-i mai dispusi sa dezvolte aplicatii Android.

Dispozitivele Android si sistemul de operare au experimentat recent o explozie a vanzarilor si popularitatii. Vanzarile Android au crescut cu 886% prin distributiile telefoanelor de la HTC, Motorola, Samsung, Sony Ericsson si LG, printre altii.

Android smartphone OS, de asemenea, a depasit Apple iOS, devenind al treilea cel mai popular smartphone OS la nivel mondial, in urma Reasearch in Motion / Blackberry (18%) si Symbian (41%).

In SUA a devenit cel mai importat sistem de operare smartphone. O legatura intre Google si Paypal ar continua succesul Android.

Sursa: www.computerweekly.com & smartnews.ro