ATIC, nod in reteaua mondiala a centrelor de afaceri in ICT

Asociatia pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatii din Romania (ATIC) a fost certificata ca 'WITSA Business Center', se arata intr-un comunicat al ATIC.


Practic orice membru ATIC ce se deplaseaza intr-una din tarile care fac parte din retea poate beneficia de aceste facilitati, la fel ca si oamenii de afaceri care vin in Romania.

Pana in acest moment, reteaua are noduri in Africa de Sud, Argentina, Armenia, Australia, Bermuda, Canada, Chile, Costa Rica, Egipt, Kenya, Coreea, Liban, Malaezia, Macedonia, Mexic, Nigeria, Romania, Rusia, Spania, Taiwan si SUA.

Asociatia mondiala WITSA - 'World Information Technology and Services Alliance' a demarat in acest an un program ambitios de intensificare a cooperarii globale in Tehnologia Informatiei si Comunicatii (ICT).

Strategia de dezvoltare a cooperarii lansata de WITSA in anul 2010 are la baza trei componente cu acoperire globala - dezvoltarea unui portal de afaceri si interactiune intre firmele membre, un program de misiuni de afaceri itinerant si o retea de centre de afaceri cu noduri in fiecare tara, centre definite ca 'soft landing zone'.

'Includerea ATIC in reteaua globala a centrelor de afaceri WITSA reprezinta o dovada a consecventei eforturilor noastre de conectare a Romaniei la retelele internationale de educatie, cercetare si afaceri si totodata un sprijin concret oferit firmelor pentru dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri', a spus presedintele ATIC, prof. Vasile Baltac.

World Information Technology and Services Alliance este cea mai importanta voce a industriei ICT la nivel mondial. WITSA este un consortiu de peste 70 de asociatii nationale cu membri reprezentand mai mult de 90 la suta din piata mondiala de ICT.

ATIC reprezinta atat sectorul business cat si cel stiintific al domeniului ICT din Romania si numara in randurile sale atat companiile reprezentative in domeniu, cat si personalitati stiintifice ale mediului universitar sau al cercetarii.

Sursa: Rompres