Managementul si Motivarea Echipelor pe Timp de Criza

In conditiile unei piete in care efectele crizei se simt in orice domeniu de activitate si cand organizatiile se concentreaza pe retentia de clienti si pe obtinerea de incasari la limita profitabilitatii, care este factorul cheie care ajuta atingerea acestor obiective?


Cum ne motivam oamenii si cum conducem o echipa pentru a sustine organizatia sa isi atinga obiectivele pe timp de criza?

Despre ce vom discuta?

Rolul managerului in organizatie, Managementul Echipei, Leadership Situational, Factori de motivare si de demotivare la nivel de individ si la nivel de echipa, Rolul Comunicarii in perioade de dificultate organizationala, Zvonurile si efectele lor, Strategie si Transparenta in comunicarea cu echipa pentru eliminarea factorilor de Stres.

Toti managerii se confrunta in aceasta perioada cu nivele scazute de performanta a oamenilor, plafonarea acestora, teama de a nu-si pierde locul de munca. Acestia sunt factori care se vor vedea – daca nu se vad deja – asupra rezultatelor organizatiei.

In cadrul acestui curs managerii vor invata cum sa identifice factorii de demotivare la nivel de echipe, cum sa ii contracareze si cum sa obtina un nivel mai bun de performanta de la echipele lor in conditiile unui stres cauzat de perioada de criza. Printre subiectele abordate in curs:

• Rolul meu ca manager in organizatie
• Modelul Comunicarii in 6 Pasi si Bariere imperceptibile in comunicare
• Schimbarea – oportunitate sau piedica? Rezistenta la schimbare ca reactie naturala a individului
• Factori motivationali la nivel de individ si la nivel de echipa (Maslow si Herzberg)
• Factori de stres care afecteaza perfomanta si contracararea lor (zvonurile, nesiguranta, lipsa de informare si de transparenta, etc)
• Leadership – ce vreau eu de la echipa, ce asteapta echipa de la mine si cum se pot obtine aceste lucruri – cele mai functionale metode
• Tipuri de manageri si lideri in perioada de criza – ce functioneaza cel mai bine? (Discutii bazate pe experienta participantilor si a trainerilor)
* Ca pas urmator acestui seminar se recomanda “Analiza Situatiilor si Luarea Deciziilor pe Timp de Criza”, modul ce va fi organizat ulterior (in termen de 1 luna de la seminarul “Managementul si Motivarea Echipelor pe Timp de Criza”).