F5 lanseaza sportVOX – o platforma de opinii, bloguri si comentarii dedicata pasionatilor de sport

SportVOX va cuprinde opinii legate de competitii si evenimente sportive semnate de jurnalisti, comentatori si sportivi, sub coordonarea editoriala a lui Ionel Lespuc.


“SportVOX este o colectie de voci autorizate, care comenteaza evenimentele, care vad si explica ce se intampla in sportul romanesc si international. Opiniile lor se vor intersecta cu cele ale cititorilor. Asta va fi sportVOX: un loc de dezbatere a fenomenului sportiv, un loc de unde nu afli doar rezultate si clasamente, ci si motive, explicatii, dedesubturi”, a spus Ionel Lespuc, editor coordonator sportVOX.

“SportVOX este a patra platforma de tip blog colectiv pe care o lansam, dar cu siguranta nu si ultima. Cred in acest concept, care a fost validat deja de public, si sper sa se alature proiectului cat mai multi pasionati de sport, atat jurnalisti profesionisti, cat si cititori talentati care vor avea, prin SportVOX, expunerea necesara pentru ca ideile lor sa ajunga mai usor la publicul larg”, a adaugat Dragos Stanca, managing director F5.

Creata dupa modelul VoxPublica, platforma sportVOX, asemenea Standard.ro si PANDORA’S, va fi un blog colectiv si un spatiu liber de dezbateri si opinii dedicat sportului, condus dupa aceleasi principii: libertate totala de exprimare, lupta de idei si lipsa oricarui intermediar intre autor si public.

Lansata cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal, cu sustinerea Adidas – partener oficial al competitiei din Africa de Sud, platforma sportVOX va continua sa existe, ca un proiect editorial separat, si dupa finalul meciurilor.

Fotbal intern si international, raliuri si circuite de formula 1, gimnastica, handbal, volei, baschet, atletism, tenis, MMA, sporturi nautice si sporturi de iarna, ciclism si motociclism, toate acestea isi vor gasi un loc in cadrul noului proiect editorial care va fi integrat in portalul de stiri REALITATEA.NET.

Pentru inceput, vor semna comentarii pe sportVOX Vlad Enachescu – director Telesport; Sergiu Panaite – redactor-sef Telesport; comentatorul Florin Mihoc – TVR; Razvan Panaitescu – Telesport & Realitatea TV; Florin Caruceru, Daniel Marcu, Mihai Cojanu si Liana Subtirelu de la Realitatea TV; Catalin Striblea – Realitatea FM & Realitatea TV; Costin Ilie, Viorel Dobran, Daniel Spataru, Dan Duca de la REALITATEA.NET; Costi Rogozanu – editor coordonator VoxPublica; Florian Petrica – realizator The Money Channel; analistul Mihai Gotiu, pilotul Edwin Keleti, jurnalistul auto Cristian Omat, Ioan Viorel – Prosport; Adrian Prioteasa, Florin Puscas, Alex Enasescu si Ionel Lespuc – fost redactor-sef REALITATEA.NET, care va fi si editor-coordonator sportVOX.

Acestora li se vor alatura pe parcurs si alti autori, dar si invitati, primul dintre acestia fiind Cristian Topescu, cel mai indragit jurnalist sportiv, care a comentat pentru romani zeci de competitii internationale, printre care si Campionatul Mondial de Fotbal din Italia (in 1990), cel din Statele Unite (in 1994) si Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, cand Nadia Comaneci a obtinut nota 10.

Spatiile publicitare ale platformei sportVOX sunt administrate de regia de vanzari online, cross-media si proiecte neconventionale F5 X-Media, parte din F5 Realitatea-Catavencu.