Majoritatea romanilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri

Majoritatea romanilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri, SMS-ul fiind a doua cea mai populara functie pentru utilizatorii de mobile autohtoni, potrivit unui studiu realizat de compania Unlock Research, prezentat, joi, in cadrul Mobile Marketing Conference.


Potrivit studiului, telefoanele mobile, desi pastreaza functiile de baza (convorbiri, SMS), au devenit si un instrument pentru divertisment. Astfel, utilizatorii cauta la telefonul mobil functii de divertisment (muzica, jocuri) sau care sa le permita contactul permanent cu cei apropiati, prin acces la internet.

Astfel, potrivit studiului, 97% dintre romani folosesc telefonul pentru convorbiri, in timp ce pentru 78% dintre ei SMS-ul este cea mai populara functie a mobilului. Pentru 56% dintre respondenti, functia de agenda este cea mai des utilizata dintre toate cele disponibile pe telefonul mobil.

Aplicatia pentru continuturile muzicale este cea mai importanta functie a mobilului pentru 42% dintre participantii la studiu, in timp ce pentru 32% dintre acestia cea mai importanta functie a telefonului mobil este cea care asigura accesul la internet.

Pe de alta parte, 29% dintre respondenti au declarat ca aplicatia pentru jocuri este cea mai importanta functie a telefonului lor.

Potrivit studiului, in multitudinea de mesaje emise si receptionate zilnic, forma acestora devine din ce in ce mai importanta. De asemenea, functiile clasice ale telefonul mobil au devenit elemente obisnuite pentru toata lumea.

Sursa: TehnoPOL