Edward Norton a lansat un site pentru actiuni caritabile

Actorul Edward Norton a lansat, miercuri, site-ul www.crowdrise.com, dedicat strangerii de fonduri pentru activitati caritabile, informeaza Reuters.


Norton, in varsta de 40 de ani, a lansat Crowdrise (www.crowdrise.com), care le permite utilizatorilor sa creeze propriile pagini pentru strangerea de fonduri. Ulterior, aceste pagini pot fi promovate prin intermediul retelelor de socializare online, utilizatorii putand sa castige puncte si premii.

Crowdrise a fost lansat ca urmare a succesului inregistrat de o campanie, initiata de Norton, pe Twitter. Astfel, cu ajutorul Twitter a fost stransa suma de 1,2 milioane de dolari pentru Maasai Wilderness Conservation Trust.

"Oamenii folosesc Twitter si Facebook pentru ca este o modalitate de a impartasi propriile crezuri, dar noi am vrut sa le dam oamenilor o platforma unde sa poata spune «asta este cauza in care cred, eu fac voluntariat, sponsorizati-ma»", a declarat Norton.

Mai multe celebritati si-au creat deja pagini pe platforma pentru a-si promova propriile cauze, printre acestia numarandu-se Seth Rogen, Will Ferrell si Russell Brand.