CE a acuzat Facebook ca pune in pericol confidentialitatea datelor personale ale abonatilor sai

Specialistii din cadrul Comisiei Europene au acuzat reteaua de socializare Facebook ca pune in pericol confidentialitatea datelor personale ale abonatilor sai, informeaza Media Week.


Intr-o scrisoare deschisa, specialistii Comisiei Europene au criticat dur oficialii Facebook si au caracterizat schimbarile aduse setarilor de baza ale retelei ca fiind "inacceptabile".

Specialistii europeni au cerut oficialilor Facebook sa stabileasca niste setari de baza ale platformei care sa asigure ca profilul abonatilor nu poate fi vizualizat decat de internautii selectati de acestia.

De asemenea, reprezentantii europeni au mai cerut ca utilizatorii Facebook sa poata alege daca vor sau nu ca diferitele continuturi de pe pagina lor din cadrul retelei de socializare sqa fie sau nu disponibile pe motoarele de cautare.

Aceste schimbari controversate au fost incluse in luna decembrie. In urma noilor setari profilul abonatilor Facebook poate fi disponibil si pentru publicul larg.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca scrisoarea trimisa de specialistii Comisiei Europene va fi analizata in
detaliu.

"Sunt unele lucruri in aceasta scrisoare cu care suntem de acord si altele pe care nu le aprobam, cum e cazul sugestiei de folosire a pseudonimelor de catre abonati.

Facebook s-a bazat mereu pe cultura sinceritatii si credem cu adevarat ca aceasta duce la un grad mai mare de asumare a responsabilitatii si la un mediu mai sigur
pentru toti utilizatorii. Sunt multe locuri pe internet unde un utilizator poate ramane anonim.

Facebook nu este unul dintre ele", a declarat purtatorul de cuvant.

La sfarsitul lunii trecute, Christian Hernandez, seful diviziei internationale de dezvoltare de business de la Facebook, a admis ca reteaua de socializare a dat gres in incercarea de a-si educa utlizatorii privind confidentialitatea datelor in mediul online.

Hernandez a admis ca cea mai populara retea de socializare "nu s-a descurcat prea bine" in incercarea de a-si educa utilizatorii in privinta instrumentelor online de protectie a datelor confidentiale.

De asemenea, o alta problema pentru Facebook consta in faptul ca nu a reusit sa diminueze volumul de informatii personale disponibile pe interent despre utilizatorii sai.

Aceste declaratii au venit dupa ce membrii Senatului american s-au aratat ingrijorati de schimbarile initiate de Facebook, care le permit utilizatorilor sa partajeze informatii si cu alte site-uri.

Sursa: TehnoPOL