Trei spoturi publicitare pentru margarina Rama, interzise de la difuzare pe posturile TV

Trei spoturi publicitare pentru margarina Rama, interzise de la difuzare pe posturile TV

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, trei spoturi publicitare pentru margarina Rama.


În primul spot apare doctorul Gabriela Berechet, specialist în industria alimentară.

Acest spot începe cu textul: "Mai bine ştii mai mult, decât mai puţin!". În spot, Gabriela Berechet spune: "Percepţia generală despre margarină e una mai degrabă controversată, dar nejustificată. Având în vedere că procesul de fabricaţie este simplu, margarina se poate produce chiar şi în casă, din ingrediente naturale.

Margarina de calitate precum Rama este o sursă importantă de grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6.

Rama nu conţine grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate.

Experţi în nutriţie recomandă margarina de calitate ca pe o sursă excelentă de Omega 3". Spotul se încheie cu recomandarea de a intra pe www.despreRama.ro.

Celelalte două spoturi la margarina Rama le au ca protagoniste pe Anca Ţurcaşiu, respectiv Nadia Comăneci şi fiul ei, Dylan. În ambele se recomandă consumul de margarină Rama, făcându-se trimitere la "grăsimile esenţiale Omega 3 şi Omega 6" pe care le conţine acest produs.

CNA a decis să analizeze acest spot după ce Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis Consiliului o adresă în care a spus că normele europene prevăd un consum zilnic de maxim 20 de grame de margarină de persoană.

Totodată, în şedinţa din 25 februarie, membrii CNA s-au întâlnit cu un reprezentant al companiei Unilever, producătorul margarinei Rama, cerându-i modificarea spoturilor, astfel încât să includă recomandarea unui consum de maxim 20 de grame de margarină, pe zi, de persoană.

Întrucât spoturile nu au fost modificate, CNA a decis, marţi, să acorde o somaţie cu intrare în legalitate în cazul spoturilor Rama , fapt care înseamnă că respectivele clipuri nu mai pot fi difuzate până la modificarea lor, astfel încât să respecte reglementările în vigoare.

Trei spoturi publicitare pentru margarina Rama au fost interzise de la difuzarea pe posturile TV, printr-o decizie luată, marţi, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru că nu precizează cantitatea maximă de 20 de grame de margarină recomandată zilnic pentru consum.

Continua rezumatul oferit de MediaFax