Tinerii sunt dispusi sa plateasca pentru continut online

Tinerii sunt dispusi sa plateasca pentru continut online

Tinerii sunt mai dispusi sa plateasca pentru continutul online, comparativ cu persoanele mai in varsta, potrivit unui studiu Nielsen la care au participat respondenti din 52 de tari, informeaza The Guardian.


Potrivit rezultatelor cercetarii, la care au participat 27.000 de persoane, tinerii vad continutul online ca pe o necesitate, indiferent de platforma de provenienta, asa ca valoarea acestuia nu este, pentru ei, sub nivelul celei pe care o are continutul TV.

Acelasi raport arata ca acestia sunt dispusi sa plateasca pentru servicii pentru care, in mod normal, dau bani si in mediul offline, cum ar fi filmele, productiile teatrale, muzica sau serialele TV.

Circa 43% dintre cei chestionati spun ca o metoda de plata facila ar fi cea care i-ar determina sa cumpere continut online.

Numai o treime dintre respondenti (34%) agreeaza ideea de a plati pentru continutul online de ziar. Cel mai mare suport exista in America Latina (40%), Asia Pacific (36%) si Orientul Mijlociu /Africa/Pakistan (MEAP - 35%), adica in regiunile in care tirajul presei este inca in crestere.

Sursa: TehnoPOL