CEO Google: Confuzia privind Buzz a fost cauzata de comunicarea ineficienta

CEO Google: Confuzia privind Buzz a fost cauzata de comunicarea ineficienta

Eric Schmidt, CEO al Google, este de parere ca plangerile impotriva serviciului Google Buzz, acuzat ca ar incalca dreptul la confidentialitate al utilizatorilor, au venit in urma unei probleme de comunicare, informeaza Media Guardian.


In cadrul unei conferinte de la Mobile World Congress, care are loc in Barcelona, Schmidt a declarat ca nimeni nu a fost lezat de Google Buzz si ca problemele semnalate de public au rezultat dintr-o comunicare ineficienta.

"As spune ca nu am inteles exact cum sa comunicam serviciul Google Buzz si clauzele sale de confidentialitate. S-a creat multa confuzie marti, cand a fost lansat, si oamenii s-au gandit ca noi vom publica adresele lor de e-mail si alte informatii
private, ceea ce nu este adevarat", a declarat Eric Schmidt.


"Cred ca este vina noastra ca nu am comunicat foarte clar, dar cel mai important lucru este ca nu s-au intamplat lucruri rele, in sensul ca niciunei persoane nu i-au fost facute publice informatiile personale", a mai specificat el.

Declaratiile lui Schimdt au fost surprinzatoare pentru cei care militeaza pentru pastrarea confidentialitatii online si care au criticat intens Buzz.

Google a fost obligat sa ia masuri pentru scapa de criticile vizand reteaua sa de socializare Buzz, cerandu-le scuze utilizatorilor pentru introducerea unor optiuni pe care nu le-a considerat un pericol la adresa confidentialitatii datelor si anuntand ca va opera schimbari.


Todd Jackson, Product Manager al Buzz, a declarat, pentru BBC, ca Google "regreta foarte foarte mult" si ca utilizatorii au avut motive sa fie suparati.

La randul sau, Schmidt a recunoscut ca Google opereaza schimbari in cadrul retelei de socializare, pentru a nu le da utilizatorilor alte motive de ingrijorare.

Sursa: TehnoPOL