Stiri si noutati ASUS

Stiri si noutati ASUS - ASUS a dezvaluit o suita de inovatii la CES 2010

Preşedintele ASUS, Jonney Shih a dezvăluit inovaţiile recente ale companiei, inclusiv noile produse rezultate din colaborările cu doi celebri designeri internaţionali: notebook-ul ASUS NX90 Bang & Olufsen ICEpower, semnat de David Lewis şi colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid.


Preşedintele Shih a mai prezentat trei dispozitive conceptuale inspirate de Waveface, viziunea contextuală ASUS privind viaţa în compania echipamentelor digitale.

Aceste produse au fost proiectate în jurul ideii de mobilitate şi al conceptului “cloud”, reflectând principiul care guvernează Waveface: “vezi doar ceea ce îţi trebuie atunci când ai nevoie”. Inovaţiile ASUS au fost premiate cu ocazia evenimentului, cinci produse fiind distinse cu “CES 2010 Innovations Design and Engineering Awards”. Acestea sunt: placa video MATRIX GTX285/HTDI/1GD3, netbook-ul Disney Netpal™ by ASUS (Eee PC™ MK90H), monitorul LCD MS246H, routerul wireless RT-N16 şi video-telefonul cu touchscreen AiGuru SV1T.

Notebook-ul ASUS NX90 Bang & Olufsen ICEpower: Duet de stil şi sunet
Munca minuţioasă a echipei de proiectare asociată cu tehnologia superioară au condus la realizarea laptopului de lux ASUS NX90 Bang & Olufsen ICEpower. Fiind creaţia designerului-şef de la B&O, David Lewis, modelul NX90 este un studiu al contrastelor, având exteriorul şi suportul pentru mâini acoperite cu aluminiu, iar tastatura şi cele două touch pad-uri fiind negre şi mate. Două difuzoare cu tehnologie ICEpower flanchează un ecran asemănător celor plate ale televizoarelor high-end. Tehnologia exclusivistă Sonic Focus ajută ca toate sunetele să fie reproduse cu cea mai mare fidelitate. NX90 oferă utilizatorului un mod nou de interacţiune cu sistemul, prin cele două touch pad-uri. Acestea funcţionează împreună cu software-ul Rotation Desktop, comenzile fiind introduse în stilul unui DJ.

Colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid: Fă valuri!
Colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid este o transpunere a viziunii lui Karim despre computere – acestea trebuie să fie mai senzuale, umanizate şi trendy. Amprenta artistică a celebrului designer se regăseşte pe întreaga suprafaţă a acestor portabile subţiri şi uşoare, de la tema valurilor de pe capac la materialele fine utilizate, schimbând percepţia utilizatorilor despre netbook-uri. Cele două variante – Hot Pink şi Coffee Brown – sunt o declaraţie de stil care va încânta până şi pe cei mai pretenţioşi utilizatori.

ASUS ROG G73Jh: Notebook-ul jucătorilor
Creat pentru a răspunde cerinţelor gamerilor privind o maşină de joc portabilă şi extrem de avansată din punct de vedere tehnic, modelul ROG G73Jh este la fel de bun precum un desktop capabil să se deplaseze odată cu utilizatorul. Laptopul integrează un procesor de ultimă generaţie Intel® Core™ i7, un motor grafic ATI Radeon™ HD5870 compatibil DirectX 11, o capacitate RAM de până la 8GB DDR3 şi un chipset audio HD cu 8 canale şi compatibil EAX 4.0, toate acestea pentru a dezvolta performanţe superioare multitasking şi de gaming. În plus, maşina portabilă pentru jocuri este pregătită pentru overclocking şi oferă un spaţiu de stocare de 1 TB.

Inovaţiile ASUS nu se limitează la dezvoltarea de produse avansate şi la design. ASUS este prima companie care a integrat interfaţa USB 3.0 în liniile de plăci de bază şi de notebook-uri. În domeniul protejării mediului înconjurător, ASUS a introdus un nou model de laptop cu carcasă din bambus, Bamboo U33Jt. Fiind realizat cu ajutorul unui proces tehnologic îmbunătăţit denumit In Mold Layer (IML), fiecare portabil Bamboo U33Jt are o tema naturală distinctivă, conferindu-i individualitate.

ASUS a obţinut 5 premii CES 2010 Innovations Design and Engineering
Un juriu format din designeri industriali independenţi, ingineri şi membri ai presei de specialitate a acordat distincţia “Innovations Design and Engineering Awards” următoarelor produse ASUS:

- Placa video ASUS MATRIX GTX285/HTDI/1GD3
MATRIX GTX285/HTDI/1GD3 este o placă video cu un design special, integrând hardware şi software care permit creşterea cu 14% a performanţelor şi cu 12% a eficienţei sistemului de răcire. Produsul include facilitatea iTracker2, un utilitar pentru acordarea fină a latenţelor memoriei şi pentru refacerea setărilor VBIOS, oferindu-le utilizatorilor controlul complet asupra plăcii video.

- Disney Netpal™ by ASUS (Eee PC™ MK90H)
În realizarea portabilului Disney Netpal™ by ASUS (Eee PC™ MK90H), inginerii ASUS au combinat tehnologia cu designul industrial pentru a obţine un produs atractiv pentru copii. Acesta rulează un software care facilitează procesul de învăţare, dispune de un sistem de control şi de restricţionare a navigării web de către părinţi. Totodată, portabilul le oferă celor mici multe jocuri amuzante.

- Monitorul LCD ultra-subţire ASUS Designo MS246H
Având o grosime de numai 16,5 mm, designul geometric al monitorului MS246H reuneşte linii drepte şi curbe elegante, integrându-l perfect în orice spaţiu de lucru sau de relaxare. Dincolo de exteriorul său deosebit se ascund specificaţii tehnice avansate: rezoluţie Full HD 1080p, timp de răspuns de 2ms gray-to-gray şi rată de contrast de 50000:1. Suportul de susţinere sub formă de inel permite aplecarea uşoară a ecranului prin tehnologia Ergo-Fit.

- Routerul wireless ASUS RT-N16
RT-N16 este un router Gigabit performant, compatibil IEEE 802.11n. Acesta se configurează foarte simplu şi utilizează tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output) pentru atingerea unei viteze de transfer de până la 300Mbps prin interfaţa WLAN.

- Video-telefonul cu touchscreen ASUS AiGuru SV1T
AiGuru SV1T este primul video-telefon cu un ecran tactil de 7 inci, care permite scrierea rapidă de texte şi iniţierea intuitivă a apelurilor video.

Toate aceste produse premiate sunt expuse cu ocazia CES 2010.

Proiecte speciale: Tehnologiile de mâine sunt dezvăluite astăzi!
ASUS urmăreşte an de an să dezvolte tehnologii noi prin intermediul unor proiecte avansate. Acestea îmbrăţişează miile de idei creative transmise de către utilizatorii pasionaţi şi le transformă în planurile de mâine. Una dintre sursele de feedback este site-ul WePC.com, un forum pentru comunitatea utilizatorilor care a fost iniţiat anul trecut în colaborare cu Intel. Prin intermediul lui WePC.com, ASUS urmăreşte constant dorinţele şi nevoile pasionaţilor de tehnologie pentru a le dezvolta în cadrul proiectelor speciale în viitorul apropiat.

Poiectul avansat din acest an se numeşte Waveface şi reprezintă viziunea contextuală a companiei ASUS privind noua viaţă în compania echipamentelor digitale. ASUS crede că viitorul tehnologiei informaţiei porneşte de la ideea de mobilitate şi se va baza pe conceptul “cloud”. Prin integrarea mai multor senzori în cadrul produselor, fiecare element din jurul utilizatorului – până şi tonusul şi starea de spirit ale acestuia – vor deveni surse de informaţii pentru furnizarea datelor şi a serviciilor relevante, la momentul oportun.

Trei produse conceptuale Waveface sunt expuse cu ocazia CES 2010:

- Waveface Casa
Waveface Casa este un ecran panoramic extins, care funcţionează atât ca centru de divertisment, cât şi ca portal internet. Atunci când nu este folosit, o copertină flexibilă decorativă va acopri cea mai mare parte a ecranului, lăsând vizibile doar nişte zone restrânse care vor afişa informaţii relevante contextuale.

- Waveface Light
Fiind echipat cu un ecran tactil flexibil, pus în valoare de un software, Waveface Light este o interfaţă către “cloud”, care va putea fi folosită fie cu ajutorul unei tastaturi virtuale, fie ca o tabletă senzitivă.

- Waveface Ultra
Waveface Ultra este un dispozitiv ultra-portabil, care se poate prinde la încheietura mâinii şi care va putea oferi oriunde şi oricând acces la diverse informaţii şi servicii. Gadgetul se va putea desfăşura în plan pentru maximizarea ariei de vizualizare.

ASUS la CES 2010
ASUS participă la CES 2010, în perioada 7-10 ianuarie 2010, în cadrul standului #30368, la nivelul superior, în cadrul Halei Sudice 3.

Comunicat de presa