Halo - Cel mai bun si popular joc ?

"Halo", cel mai popular joc video al tuturor timpurilor

Jocul video "Halo" s-a situat pe primul loc intr-un top al primelor 50 de jocuri ale tuturor timpurilor, compilat de Guiness World Records Gamer's Edition, informeaza PR Newswire.


Guiness World Records, autoritate recunoscuta la nivel global in ceea ce priveste recordurile in diverse domenii, a lansat Guiness World Records 2010 Gamer's Edition, care include, pe langa topuri, si informatii, fapte si evolutii din domeniul jocurilor video. Gamer's Edition 2010 este comercializat si distribuit global de BradyGames.

Cea de-a treia carte a seriei Gamer's Edition, editia pentru 2010 reprezinta un ghid comprehensiv in ceea ce priveste jocurile video care au doborat recorduri, precum si un clasament al celor mai populare serii de jocuri video din istorie, realizat pe baza voturilor exprimate de internauti pe site-ul Guinness World Records Gamer's Edition.


Astfel, primul loc in clasamentul celor mai populare jocuri video este ocupat de "Halo", urmat de "Legend of Zelda", in top intrand si "Call of Duty", "Guitar Hero", "Super Mario Brothers" sau "World of Warcraft".

Descris de critici drept "Biblie a jocurilor video", volumul Gamer's Edition 2010 include interviuri cu personaje cheie ale industriei internationale de jocuri video, precum si informatii referitoare la jocuri clasice de tip "arcade", dar si la noile evolutii tehnologice de natura sa schimbe viitorul jocurilor video.


Unice in "Guiness World Records Gamer's Edition 2010" sunt imaginile de dimensiuni mari din cele mai bine vandute jocuri din 2009, intre care "Call of Duty Modern Warfare 2", "The Beatles: Rock Band", "Assassin's Creed II", "Halo 3" sau "New Super Mario Bros".

Volumul este compilat si editat de echipa editoriala a Guinness World Records si include peste 600 de recorduri internationale in domeniul jocurilor video.

Astfel, jocul cu cele mai mari vanzari din toate timpurile a fost seria "Super Mario Bros" (peste 201 milioane de copii vandute), in timp ce jocul de tip "arcade" cu cele mai mari incasari din toate timpurile este "NBA Jam" (peste un miliard de dolari in primul an de la lansare).

Pe de alta parte, Sara Lhadi a petrecut cel mai mult timp jucand un joc MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game), ea jucand "Runescape" timp ce 16.799 de ore, in perioada noiembrie 2004-decembrie 2009, adica circa 9 ore si 20 de minute pe zi.

Pe de alta parte, cel mai tanar jucator profesionist desemnat de Guiness World Records, Lil'Poison, are 11 ani.

Sursa: TehnoPOL