Steve Jobs a prezentat noul iPad

Steve Jobs a prezentat noul iPad

Compania Apple, condusă de Steve Jobs, a lansat ieri-seară mult aşteptatul tablet PC. iPad, aşa cum a fost numit Jobs, va fi comercializat la preţul de 499 dolari.

„iPad este mai bun decât un laptop şi mult mai performant decât un telefon. Este fenomenal”, a spus şeful Apple, la prezentarea produsului. Dispozitivul arată ca un terminal iPhone mai mare.


„Poţi naviga pe web cu el, poţi să priveşti filme, să vizualizezi fotografii. Aparatul are inclus programul iTunes precum şi YouTube”, a mai spus Jobs. Reuters şi Wall Street Journal spun că noul gadget nu este decât un iPhone mai grăsuţ cu un singur buton (acelaşi ca la iPhone) în josul tabletei.

Potrivit engadget.com, viaţa bateriei este de 10 ore. „Gadgetul este disponibil în variantele cu un hard de 16, 32, 64 GB, procesorul este marca Apple de 1 GHz şi are un display de 9,7 inci”, mai notează cei de la engadget.com. iPad are o greutate de 700 de grame.

Cum amatorii de jocuri video nu sunt un target care trebuie ratat, Steve Jobs a mizat pe acest lucru şi l-a fructificat foarte bine, fapt care a fost demonstrat şi la prezentarea produsului. Reprezentanţii EA Games s-au declarat mai mult decât încântaţi de caracteristicile gadgetului.

A fost prezentată şi o versiune a jocului Need For Speed creat special pentru tablet PC. Acesta este 100% touch-screen, astfel că se poate apăsa cu degetul pe oglinda maşinii, spre exemplu şi vezi în spate. La fel, se poate mişca schimbătorul de viteze cu mişcări ale degetului pe ecran.

Deşi, analiştii anticipaseră că device-ul o să aibă şi 3G, se pare că la acest capitol Apple i-a dezamăgit, spun oficialii Reuters.

Majoritatea analiştilor sunt încă surprinşi de secretomania din jurul acestui gadget, având în vedere că nici măcar în ziua lansării nu se ştie aproape nimic despre produs.

Angajaţii de la Apple încă nu au rostit denumirea noului tablet PC referindu-se la acesta doar după numele său de cod - „K48”, notează cei de la engadget.com.

Afla mai multe detalii despre iPad