Urmatoarele filme "Harry Potter" vor fi 3D

Urmatoarele filme "Harry Potter" vor fi 3D

Urmatoarele doua filme "Harry Potter" vor fi lansate de Warner Bros. in format 3D, miscare ce promite sa aduca si un succes de box-office pe masura, asa cum s-a intamplat cu "Avatar", relateaza Reuters.


Warner Bros. a testat conversia in 3D a peliculei "Clash of the Titans", realizata de un distribuitor extern, si a decis sa lanseze filmul in acest format, dar si urmatoarele doua parti ale ecranizarii "Harry Potter si Talismanele Mortii". "Clash of the Titans" se va lansa pe 2 aprilie.

Reprezentantii companiei au refuzat sa confirme aceasta decizie, insa este asteptat un anunt in ceea ce priveste "Clash of the Titans", la sfarsitul acestei saptamani.

Cheltuielile de conversie in 3D au scazut si sunt estimate la 5 milioane de dolari pentru un film. De asemnea, Warner Bros. va mai cheltui inca 5 milioane de dolari, pe film, pentru achizitia ochelarilor pentru personalul care prelucreza filmele.

Partea intai din "Harry Potter si Talismanele Mortii" va fi lansata pe 19 noiembrie, in timp ce partea a doua are programata premiera pe 15 iulie 2011.

Singurul film din franciza "Harry Potter" care a mai rulat in 3D a fost "Harry Potter si Printul Semipur", anul trecut, insa numai o scurta parte a putut fi vizionata in 3D in cinematografele Imax. Nu era clar daca autoarea cartilor "Harry Potter", J.K. Rowling trebuia sa isi dea acordul pentru ecranizarea 3D.