Microsoft: In atacul impotriva Google a fost folosita o lacuna de securitate a IE

Microsoft: In atacul impotriva Google a fost folosita o lacuna de securitate a IE

Gigantul american din domeniul informatic Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca o deficienta de securitate a programului sau de navigare "Internet Explorer" a fost exploatata pentru conducerea atacurilor cibernetice care au determinat Google sa ameninte cu incetarea activitatilor sale in China, relateaza AFP.


Programul de navigare "Internet Explorer a fost unul din vectorii utilizati de atacurile sofisticate si orientate impotriva Google si a altor retele de intreprinderi", a declarat directorul pe probleme de securitate din Microsoft, Mike Reavey, pe un blog.

"Microsoft continua sa lucreze cu Google, cu alti parteneri din sector si cu autoritatile, pentru a face lumina in acest caz", a adaugat el.

El a subliniat ca atacurile au fost limitate si concentrate pe Internet Explorer 6 (IE6), o versiune veche a programului de navigare pe Internet a Microsoft, si a sfatuit utilizatorii sa isi regleze parametrii de securitate ai programului la nivelul "ridicat".

Directorul grupului, Steve Ballmer, a declarat la postul CNBC ca Microsoft lua aceste atacuri "in serios", dar ca nu avea intentia sa se retraga de pe piata chineza.

Dmitri Alperovici, un oficial al McAfee, intreprindere specializata in securitatea pe Internet, a declarat ca, desi nu exista "nici o dovada ca in spatele acestui atac se aflau chinezii", "exista elemente" care sugereaza ca atacul a fost condus de un stat.

Sursa: AFP