Kodak reclama Apple si RIM pentru incalcarea unor patente

Kodak reclama Apple si RIM pentru incalcarea unor patente

Eastman Kodak a initiat actiuni legale impotriva Apple si Research in Motion (RIM) pentru incalcarea unor patente in domeniul camarelor foto, in productia telefoanelor iPhone, respectiv BlackBerry, transmite Reuters.


Compania a depus o plangere la Comisia pentru Comert International din SUA, in care acuza ca cele doua parti au folosit ilegal o tehnologie de vizualizare a imaginilor, inclusa in aparatele iPhone si BlackBerry.

De asemenea, Kodak a deschis doua actiuni impotriva Apple la un tribunal din New York, in care reclama incalcarea patentelor legate de camerele foto digitale si anumite procese computerizate.


Kodak, care a incheiat amiabil dispute privind patentele cu LG Electronics si Samsung Electronics, vrea sa obtina compensatii pentru folosirea tehnologiei sale si este dispusa la negocieri cu Apple si RIM.

Compania cere totusi Comisiei pentru Comert International din SUA sa impiedice comertul Apple si RIM cu echipamente in litigiu, inclusiv anumite telefoane mobile si aparate de comunicatie wireless care au in componenta camere foto digitale.

Prin ambele actiuni impotriva Apple, Kodak vrea sa impiedice permanent aceasta companie sa mai incalce patentele si solicita daune a caror valoare nu a fost specificata.


In urma anuntului, actiunile Kodak au fost cotate in crestere cu 4,5%, la 5,15 dolari pe unitate, la bursa din New York.

Sursa: Reuters