Germania avertizeaza utilizatorii sa evite folosirea programului de navigare online al Microsoft

Germania avertizeaza utilizatorii sa evite folosirea programului de navigare online al Microsoft

Guvernul german a avertizat utilizatorii de internet sa evite sa foloseasca programul de navigare online Internet Explorer al Microsoft, dupa ce grupul american a admis ca vulnerabilitati ale browserului au fost speculate in atacuri recente, cu originea in China, asupra Google, potrivit BBC.


Microsoft a respins avertismentul si sustine ca riscul pentru utilizatori este redus, iar ajustarile securitatii programului pot preveni orice pericol major. Biroul Federal de Securitate a Informatiei din Germania considera, insa, ca nici aceste masuri nu sunt suficiente pentru a asigura siguranta Internet Explorer.

Vulnerabilitatea progrmului de navigare la atacuri poate fi remediata prin setarea gradului de securitate la ridicat, potrivit Microsoft, chiar daca masura ar limita functionalitatea si ar bloca accesul la multe siteuri.

Avertismentul este valabil pentru programele Internet Explorer 6,7 si 8, iar instructiunile de exploatare a bresei de securitate au fost postate pe internet, a afirmat, pentru BBC, Graham Cluley, expert la compania de solutii antivirus Sophos.

"Aceasta vulnerabilitate a fost anuntata in ultimele zile. Microsoft nu are inca o solutie, iar implicatiile sunt ca deficienta este aceeasi folosita in atacurile impotriva Google de saptamana aceasta. Modalitatea de a exploata problema a aparut pe internet si este posibil sa incerce oricine", a spus el.

Google a anuntat, la inceputul saptamanii, ca a fost victima unui val de atacuri informatice cu originea in China. Acestea fac parte dintr-un efort de spionaj politic si de afaceri, profitandu-se de o problema de securitate a fisierelor atasate, afirma experti in securitate citati de Washington Post.


Atacatorii au incercat sa patrunda in retelele unor companii importante din domeniile financiar, al apararii si tehnologiei, dar au vizat si institutii de cercetare din Statele Unite, afirma experti in securitate.

Cel putin 34 de companii, intre care Yahoo, Symantec, Adobe, Northrop Grumman si Dow Chemical, au fost atacate, potrivit unor surse din Congresul SUA si industrie.

Google, care a dezvaluit marti ca hackerii au patruns in conturi de Gmail apartinand unor militanti chinezi pentru drepturile omului in SUA, Europa si China, a amenintat cu retragerea din China.

Sursa: BBC, prin Tehnopol