Web-ul si telefoanele mobile, tot mai utilizate pentru a asculta muzica

Web-ul si telefoanele mobile, tot mai utilizate pentru a asculta muzica

Tinerii britanici folosesc mai multe platforme, inclusiv web-ul si telefoanele mobile, pentru a accesa continuturi muzicale, potrivit unui studiu realizat de reteaua de televiziune MTV, numit "Back to basics", informeaza site-ul mandmglobal.com.


Studiul a fost realizat pe un esantion de 600 de persoane din Marea Britanie, cu varste cuprinse intre 15 si 34 de ani.

Potrivit studiului, 3% dintre adolescenti asculta muzica zilnic pe telefoanele mobile, in timp ce 67% asculta muzicade pe internet cel putin o data pe luna.

Studiul mai indica faptul ca 14% dintre participantii la sondaj cumpara muzica de pe internet saptamanal, in timp ce 28% achizitioneaza continuturi muzicale de cateva ori pe luna.


Pe de alta parte, computerul este cel mai popular dispozitiv pentru consumatorii de muzica, 85% dintre respondenti declarand ca l-au folosit pentru a asculta muzica in saptamana anterioara sondajului.

Pe segmentul de persoane cu varste intre 15 si 24 de ani videoclipul este cel mai popular format muzical. Radioul este cel mai popular dispozitiv pentru ascultat muzica pentru 80% dintre respondentii cu varste intre 30 si 34 de ani.

MTV a realizat studiul "Back to basics" in noiembrie 2009 pentru a afla care sunt mediile preferate ale consumatorilor de muzica.

Sursa: TehnoPOL