Juridic TV, o noua televiziune!

Juridic TV, o noua televiziune!

Juridic TV, prima televiziune dedicata informarii juridice a populatiei, va incepe sa emita online la inceputul lunii februarie si va difuza un program zilnic 24 de ore din 24, au declarat reprezentantii casei de avocatura Coltuc, care finanteaza proiectul.


Ideea Juridic TV a aparut din lipsa emisiunilor informative juridice din grilele posturilor de televiziune care emit in prezent in Romania.

Astfel, scopul noii televiziuni este sa ajute populatia sa cunoasca in mod gratuit sistemul judiciar din Romania.

Accesul la programele difuzate de Juridic TV va fi gratuit. Postul va difuza program 24 de ore din 24, din care 12 ore in direct.

Grila Juridic TV va cuprinde emisiuni de consultatii juridice, programe despre cazurile nemultumitilor din justitie, dar si despre dosare CEDO si discutii despre procese. Totodata, televiziunea va difuza procese live.

Echipa Juridic TV este formata in prezent din 15 persoane cu studii preponderent juridice, jurnalistice, economice si doua persoane care se ocupa de partea de IT.

"Intentionam sa marim numarul persoanelor implicate in proiect, dar acest lucru nu va fi posibil pana nu observam impactul pe care Juridic TV il are asupra publicului tinta. O prima analiza a impactului se va efectua in luna martie a acestui an, respectiv la o luna de la lansarea oficiala. Daca rezultatele sunt pozitive si la nivelul asteptarilor, intentionam sa facem demersurile necesare obtinerii unei licente CNA pentru dezvoltarea proiectului", au spus reprezentantii Juridic TV.

Televiziunea Juridic TV este sustinuta financiar de casa de avocatura Coltuc. Potrivit reprezentantilor casei de avocatura, pana in prezent, suma investita in Juridic TV se ridica la 150.000 de euro.

Sediul noului post de televiziune va fi in Bucuresti.

Sursa: Mediafax, furnizat de Tehnopol