Facebook a blocat un site care stergea profilul utilizatorilor care il accesau

Facebook a blocat un site care stergea profilul utilizatorilor care il accesau

Reteaua de socializare Facebook a blocat accesul site-ului Web 2.0 Suicide Machine la profilurile abonatilor platformei, pe care putea sa le stearga la cererea acestora, informeaza BBC News Online.


Activitatea principala a site-ului Web 2.0 Suicide Machine este de a sterge, la cererea utilizatorilor, profile din retelele precum Facebook, Twitter, LinkedIn si Myspace. Site-ul nu sterge propriu-zis profilul unui utilizator, insa schimba parolele si sterge o parte din conexiunile cu alti utilizatori.

Reprezentantii unui alt site care oferea acelasi tip de servicii, Seppukoo.com, au primit din partea reprezentantilor Facebook o scrisoare prin care li se cerea sa isi inceteze activitatea in cadrul platformei de socializare.

Potrivit reprezentantilor site-ului Web 2.0 Suicide Machine, activitatea platformei nu este ilegala deoarece "toata lumea ar trebui sa aiba dreptul de a se deconecta" din retelele de socializare. Totusi, oficialii Facebook considera ca folosirea datelor de acces la site incalca termenii de utilizare ai platformei.

"Facebook le da posibilitatea utilizatorilor sai care nu mai doresc sa foloseasca site-ul, care vor sa isi dezactiveze contul sau sa il stearga complet
, sa faca acest lucru. Momentan analizam posibilitatea de a lua si alte masuri", au declarat reprezentanti ai Facebook.

Pe de alta parte, reprezentantii Web 2.0 Suicide Machine spun ca site-ul nu face altceva decat sa arhiveze numele si imaginea de la profilul clientilor lor, care pot alege sa urmareasca felul in care conexiunile lor la celilati utilizatori dispar.

"Conectivitatea fara scop si experienta sociala bogata pe care o ofera companiile de web 2.0 sunt in antiteza cu libertatea umana", se arata pe site-ul Web 2.0 Suicide Machine.

Sursa: BBC