F-Secure Internet Security 2010

F-Secure a reusit sa blocheze ' Operatiunea Aurora' inainte ca aceasta sa aiba loc

F-Secure Internet Security 2010 are incorporata o componenta unica denumita Exploit Shield ce a blocat in mod proactiv “ Operatiunea Aurora”, operatiune ce exploata o vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer. Protectia a fost realizata practic inainte ca atacurile sa fie infaptuite si inainte ca cineva sa stie de vulnerabilitate.


Componenta Exploit Shield incorporata in produsele F-Secure Internet Security 2010 si in solutiile business F-Secure, ofera utilizatorilor de calculatoare protectie impotriva exploatarilor malitioase ale vulnerabilitatilor software-urilor precum infama “Operatiune Aurora” - atacul de spionaj impotriva Google si a altor cateva companii.


Aceasta vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer descoperita recent, cunoscuta sub numele CVE 2010-0249, poate permite persoanelor din exterior sa controleze remote calculatoarele infectate.

Noi vulnerabilitati sunt descoperite in mod constant, iar producatorii de software elibereaza patch-uri pentru a rezolva aceste probleme de securitate, in timp ce raufacatorii cauta sa exploateze vulnerabilitatile pentru care nu exista inca patch-uri. Atacurile impotriva vulnerabilitatilor care nu au fost inca descoperite de catre producatorii de software in momentul exploatarii lor, sunt cunoscute sub denumirea de “zero-day exploits”.

Solutiile antivirus traditionale sunt capabile sa protejeze impotriva atacurilor cunoscute ce au fost analizate si nu ofera protectie impotriva atacurilor de tip zero-day.


F-Secure Chief Technology Officer Pirkka Palomaki declara: “F-Secure Exploit Shield a fost conceputa sa protejeze computerele impotriva atacurilor noi si necunoscute, in timpul perioadei extrem de importante inainte ca un patch sa fie lansat pentru a rezolva vulnerabilitatea de securitate din program.

In timpul acesta gaura de securitate poate fi exploatata de catre raufacatori. Exploit Shield intra in actiune la primul semn de comportament suspect al calculatorului, chiar inainte de a cunoaste vulnerabilitatea exacta si modul in care aceasta poate fi exploatata. Spre exemplu, multumita componentei Exploit Shield am fost capabili sa blocam proactiv “Aurora” – chiar inainte ca atacurile sa fie infaptuite.”

Exploit Shiled raporteaza catre F-Secure instant noile exploit-uri si site-uri ce au continut rau intentioant si care initiaza download automat la accesare. Acest lucru inseamna ca toti utilizatorii de F-Secure din lume beneficiaza de o protectie mai buna, deoarece sunt anuntati printr-o alerta sa nu acceseze site-uri cu continut malitios, prin caracteristica Browsing Protection incorporata in Internet Security 2010 si in Client Security 9.

Recentul potop de atacuri targetate de tip zero-day impotriva unor companii, demonstreaza de asemenea ca F-Secure Exploit Shield este o protectie esentiala in lupta impotriva crimei din domeniul crimei cyber si spionajului. Toate versiunile recente ale produselor F-Secure destinate utilizatorilor individuali si companiilor includ caracteristica Exploit Shield in Browsing Protection.

Componenta Exploit Shield in F-Secure Internet Security si Business Suite include:

· Protectie Zero Day: Protejeaza calculatoarele care nu au toate patch-urile la zi
· Protectie Patch – Equivalent: Update-uri pentru vulnerabilitati
· Masuri preventive: Tehnici de detectie euristica
· Protectie impotriva tuturor website-urilor: Indiferent daca sunt de incredere sau nu, cu continut malitios sau hack-uite
· Feedback Automat: detecteaza incercarile de exploit si le raporteaza automat catre F-Secure