Gadgetul anului la TechCrunch 2009 este acum disponibil si in Romania

Gadgetul anului la TechCrunch 2009 este acum disponibil si in Romania

Poken, cartea de vizita digitala inventata in Elvetia si lansata pe piata la sfarsitul anului trecut, a primit premiul pentru cel mai bun Gadget la concursul international TechCrunch 2009 si acum poate fi cumparata si de catre romani, prin intermediul magazinului online Poken


Poken este un gadget revolutionar care te ajuta sa obtii, sa centralizezi si sa folosesti fara efort toate datele de contact ale oamenilor pe care ii intalnesti. Poken este un ajutor perfect pentru socializare si se prezinta sub forma unui mic breloc dotat cu tehnologie RFID si port USB care poate fi incarcat cu datele de contact ale posesorului. Spre deosebire de o carte de vizita clasica, intr-un poken poti stoca nu doar numere de telefon, adrese de e-mail, ci poti adauga orice alte informatii consideri necesar sa transmiti, de la adresa blogului tau si profile pe retele sociale gen Linkedin, Facebook, pana la poza si/sau ID-uri de Twitter, Skype, Yahoo Messenger etc.

Mai mult, ori de cate ori noua cunostinta isi actualizeaza datele, toate persoanele cu care a facut schimb de date beneficiaza automat de noile informatii.

Schimbul de date se face foarte simplu, prin simpla atingere a doi pokeni si, in circa 2 secunde, informatiile trec dintr-un breloc in altul.

Utilizarea unui poken face desueta activitatea de transcriere a unei carti de vizita pentru ca informatiile se incarca automat in computer prin conectarea acestuia la un portal unde sunt incarcate intr-o aplicatie de managementul contactelor toate datele celor cu care s-a interactionat.

Pe langa multe alte functii, aplicatia ofera si analize ale interactiunilor pe o anumita perioada (cu cine, de cate ori etc), exportul informatiilor in format Outlook sau pentru telefonul mobil, personalizarea cartii de vizita digitale cu design-ul dorit, organizarea contactelor pe diferite criterii etc.

Poken-ii sunt disponibili in doua modele principale, unul care contine doar functia de carte de vizita digitala (Poken Spark), dar si sub forma 2 in 1 (Poken Pulse) care incorporeaza si o memorie de 2 GB care poate fi utilizata pentru transportul de fisiere.

Gadgetul este disponibil la vanzare atat pentru utilizatorii individuali, cat si pentru comenzi de tip business in magazinul online www.pokenmania.ro, dedicat exclusiv comercializarii acestui produs.

Vezi detalii despre Poken

Sursa: Comunicate de presa