Romtelecom, atractiv prin serviciile de acces mobil la Internet

Romtelecom a atins un numar "deloc neglijabil" de abonati la serviciile de acces mobil la Internet

Romtelecom a atins un numar "deloc neglijabil" de clienti pe segmentul serviciilor de acces la Internet prin tehnologie fara fir, numerosi abonati la telefonia fixa sau televiziunea prin satelit optand si pentru aceste servicii, a declarat, joi, Ovidiu Ghiman, director in cadrul operatorului.


"Un numar semnificativ de clienti Romtelecom care s-au abonat la serviciile de telefonie fixa sau televiziunea prin satelit au optat si pentru serviciul de Internet broadband mobil. Numarul lor nu este deloc neglijabil", a afirmat Ghiman, prezent la conferinta Mediafax talks about Telecom Industry, fara a da mai multe detalii.

Ghiman este director pentru Strategie si Dezvoltarea Afacerii in cadrul operatorului national de telefonie fixa. In septembrie 2008, Romtelecom a castigat licitatia pentru licenta de telecomunicatii in benzile de frecvente de 410-415 MHz si 420-425 MHz.

La inceputul lunii aprilie 2009, operatorul a lansat serviciul de acces mobil la Internet in baza acestei licenţt, care permite si furnizarea de servicii de telefonie mobila.

Ghiman a afirmat ca strategia operatorului a vizat, cu precadere, promovarea serviciului de acces mobil la Internet.

"Credem ca Internetul mobil este o optiune viabila pentru reducerea decalajului digital intre zonele urbane si rurale", a mai spus reprezentantul companiei.

Numarul de abonamente contractate de clientii Romtelecom a crescut cu 7% in perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, de la 4,1 milioane la 4,4 milioane de unitati.

Sursa: Romtelecom, prin Tehnopol