Clientii restanti ai firmelor de leasing pot vinde bunurile prin intermediul unui site dedicat

Clientii restanti ai firmelor de leasing pot vinde bunurile prin intermediul unui site dedicat

Clientii companiilor de leasing care au achizitionat un bun prin acest sistem si se afla in incapacitate de plata a ratelor pot ceda contractul de leasing altor persoane interesate, acestia putand stabili legatura prin intermediul unui site web dedicat, lansat marti.


In prima etapa, site-ul www.cesiune.ro furnizeaza servicii pentru cedarea sau preluarea de masini, urmand sa fie dezvoltat si pentru echipamente si utilaje de lucru, barci, ATV-uri sau yachturi, se arata intr-un comunicat al Media Suport Services, compania care detine site-ul.

Firma dezvoltatoare a incheiat parteneriate pentru site cu TBI Leasing, OTP Leasing, Ager Leasing si Tiriac Leasing, acestea putand adauga anunturi de vanzare a masinilor returnate de la clienti.

"Site-ul a aparut ca urmare a situatiilor in care cei care au preluat o masina sau un utilaj in leasing au fost nevoiti sa predea echipamentul firmei de leasing din cauza unei imposibilitati de plata a ratei lunare", se spune in comunicat.

La momentul preluarii unui contract de leasing, taxele de inmatriculare si avansul sunt deja achitate, urmand ca persoana care preia bunul sa plateasca doar taxa de novatie, care difera de la o firma de leasing la alta, dar se situeaza la circa 2% din valoarea ramasa de plata, la care se adauga restul ratelor ramase.

Utilizatorii pot adauga anunturi si mesaje de cedare a bunurilor contractate in leasing.

In prezent, sunt disponibile circa 90 de masini la vanzare, cu preturi cuprinse intre 3.700 de euro si aproximativ 440.000 euro.

Sursa: Mediafax (preluare Tehnopol)