YouTube: O noua platforma media

YouTube va lansa o platforma pentru "jurnalismul cetatenesc"

YouTube va lansa o platforma pentru "jurnalismul cetatenesc", site pe care amatorii pot posta contiunt la cererea anumitor trusturi de presa, pentru a avea o acoperire mai ampla a evenimentelor din anumite regiuni, informeaza MediaWeek.


In conditiile in care, pana acum, jurnalismul comunitar era inteles doar ca filmulete realizate cu telefoanele mobile de amatori care asistau la numite evenimente, YouTube intentioneaza ca, prin noua platforma, sa dea o noua dimensiune acestui fenomen.

Site-ul de video streaming va lansa un instrument care va permite site-urilor de stiri sa aiba o legatura directa cu utilizatorii care pot crea continut. YouTube Direct este o platforma open-source prin intermediul careia orice trust media poate solicita continut realizat de utilizatori.

In prezent, compania testeaza YouTube Direct prin parteneriate cu The Huffington Post, NPR.com, Politico.com si cu platforma online a San Francisco Chronicle.

"Reportajele realizate de amatori sunt unele dintre cele mai interesante fenomene de pe YouTube. Dar organizatiile de stiri nu au integrat inca suficient acest potential", a spus Steve Grove, coordonatorul diviziei de stiri a site-ului.

Companiile media nu trebuie sa plateasca pentru serviciul YouTube Direct, iar site-ul de video streaming nu considera produsul drept unul generator de venituri.

Oficialii companiei spun ca scopul serviciului este de a creste volumul de clipuri video si de a creste atractivitatea platformei.

Sursa: TehnoPOL, cu multumiri.