Dobanzi in Prima Casa (noutati)

Care sunt cele mai avantajoase (bune) dobanzi ale programului Prima Casa

Reducerea dobanzilor la jumatate pentru creditele bancare, eliminarea comisioanelor mari practicate in prezent de catre banci, precum si reducerea avansului la 5% pentru imprumuturile ipotecare sunt avantaje evidente pentru tinerii care vor sa isi cumpere o locuinta prin programul 'Prima Casa'.

Ofertele depuse de cele 20 de banci participante la programul 'Prima Casa' nu au adus surprize foarte mari, astfel ca majoritatea s-a incadrat in limita fixata de Guvern prin normele metodologice.

Doar cateva s-au indurat sa mai taie putin din nivelul maxim al marjei de 4%, in timp ce altele au diminuat sau au renuntat la marja, insa au introdus anumite comisioane.

Care sunt insa cele mai avantajoase dobanzi practicate de bancile inscrise in programul 'Prima casa'? Cele mai mici dobanzi garantate

Locul 1 - ATE Bank.
Cea mai avantajoasa dobanzi la creditele in euro vine din partea ATE Bank. Institutia practica o marja de 3,8% peste Euribor si de 2,4% peste Robor, fara alte comisioane, dobanda la creditele in euro ajungand la 5,37% si 13,12% la cele in lei, calculate la cotatiile Robor si Euribor din ultima saptamana.

Locul 2 - Banca Comerciala Romana.
BCR vine cu credite numai in euro si scade marja la 3,8%, insa, prin aplicarea comisionului de acordare de 0,017% dobanda efectiva va ajunge la 5,38% pe an. In schimb, BCR nu percepe comision de rambursare anticipata si accepta pana la patru coplatitori, indiferent de gradul de rudenie.

Locul 3 - CEC Bank.
CEC Bank reprezinta este in prezent un competitor important pentru bancile private, insa doar la nivelul creditelor in lei. Banca a stabilit cea mai mare marja la cotatia Robor, de 1,9%, dobanda anuala efectiva ajungand astfel la 12,62% la imprumuturile in lei si nu percepe comisioane de acordare, analiza, gestiune sau rambursare anticipata.

CEC Bank vine si cu alte facilitati pentru cei care se grabesc sa obtina un credit pana la sfarsitul acestui an. Pentru imprumuturile de maxim 60.000 euro, echivalent in lei, nu se percepe comision de evaluare. In plus, pentru primul an, banca va suporta prima aferenta politei de asigurare obligatorii, potrivit reprezentantilor bancii.

Durata maxima de finantare este de 30 de ani iar perioada de gratie de maxim 180 de zile.

Comunicat de presa