Cum sa faci trafic cu blog-ul pentru a castiga bani online

Cum sa faci trafic cu blog-ul pentru a castiga bani online
-- sfaturi pentru incepatorii in online

Aceasta intrebare este pusa de fiecare blogger sau proprietar de website-uri. Cu totii ne dorim ca sa avem vizitatori cati mai multi pentru website-urile ce le avem in administrare.


Hai sa incepem cu inceputul!
Exista trei tipuri de vizitatori iar in functie de tip, putem sa privim lucrurile mai in amanunt.

1. Vizitatorii fideli - sunt vizitatorii care intra in mod regulat, citesc pagina cu pagina si interactioneaza cu website-ul, completand informatia oferita prin intermediul unui sau mai multor comentarii pertinente. Din pacate acest tip de vizitator foarte rar o sa dea click pe un banner publicitar.

2. Vizitatorii sosoti din recomandari sau reclame - sunt vizitatorii, potentialii clienti si potentialii vizitatori fideli. Acestia ajung datorita necesitatii si dorintei de informare, avand un scop declarat, cautand infrmatia necesara. Exista probabilitate mica de click pe un banner publicitar, doar in cazul in care cauta ceva anume iar anbuntul furnizat

3. Vizitatorii adusi de motoarele de cautare (Google, Yahoo, AOL) - acestia sunt, alaturi de cei fideli foarte importanti in ergonomic website-ului, in economia website-ului. Un astfel de vizitator va porni cautarea prin motorul de cautare, va ajunge in cadrul blogului tau si dupa ce va finaliza de lecturat postul gasit, va pleca pe un banner publicitar continunadu-si astfel cautarea.

Sa revenim la discutia despre cum ai putea sa faci trafic online cu blogul.

In primul rand continutul oferit trebuie sa fie original, concis, la subiect, iar continutul oferit trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Daca doriti ca postul dorit sa se afle in primele linii returnate trebuie sa oferiti in primul rand continut.


Deasemenea numarul de link-uri cuprinse in postul descris trebuie sa fie catre posturi similare interne din cadrul blogului sau catre link-uri externe din cadrul altor posturi similare, utile.

Numarul pozelor, este important iar numele pozei trebuie sa fie asemenatoare cu postul descris.

Deasemenea, titlul postului trebuie sa contina cuvinte cheie ce se regasesc in post, in numele link-urilor si sa fie apropiat si intuitiv cu "posibila cautare in Google" a potentialului utilizator pentru a castiga bani online.

Postul trebuie scris curat, simplu, cu sau fara diacritice, cu aliniate si multe spatii intre randuri pentru a putea fi usor de citit si in a castiga in dimeniunea postului.
Acest factori conteaza foarte mult pentru indexarea articolului postat.

Cum il promovezi!?

Acum intra in discutie vizitatorii fideli care intrand direct pe link, ajuta sa-l indexe in Google sau Yahoo Search Engine.

Postul poate fi deasemeanea promovat intr-o campanie pubnlicitara sau pur si simplu distribuit unei retele sociale sau pe Yahoo Messenger ca Mass Message! Ajuta foarte foarte mult.

Daca postul este scris in limba engleza, il puteti indexa usor in Google cu ajutorul retelor sociale ce ofera trafic in functie de continut.

Un astfel de exemplu ar fi promovarea in Reddit, Furl, Hi5, Tehnorati sau StumbleUpon.

Acestea ofera potential iar un post bun poate primii si mii de vizitatori.
Acestia intrand direct pe link se indexeaza rapid in Google crescand rank-ul, crescand numarul de vizitatori.

Aceste retele sociale va pot aduce trafic rapid si in cantitati mari.

Am sa va detaliez in posturile viitoare cum puteti castiga si mai multi bani din trafic si cum sa faceti bani din trafic.

Sinonim cu traficul sunt banii castigati online.
In aceste cazuri va recomand eCPM-uri.

Succes, si spor in blogging.