Miele lansează în România cuptorul revoluționar Dialog și noile electrocasnice premium pentru smarthomes

Miele, cel mai mare producător de echipamente electrocasnice premium din lume, lansează în România cuptorul revoluționar Dialog.

Destinat uzului casnic, Dialog reinventează gastronomia prin utilizarea tehnologiei M Chef, dezvoltată de Miele, care permite undelor electromagnetice să răspundă inteligent la textura alimentelor. Interesul în creștere al clienților pentru bucătăria de înaltă calitate a făcut ca România să fie printre primele țări în care cuptorul Dialog este lansat la vânzare.



„Există o tendință vizibilă în ultimii ani de a descoperi gastronomia de calitate, iar acest lucru se remarcă prin numărul tot mai mare de restaurante din România incluse în ghidurile internaționale. Unii dintre clienți vor să repete experiențele culinare și acasă, astfel că numărul celor interesați de electrocasnicele de bucătărie Miele crește de la an la an.

În acest context, este firesc să aducem pe piața locală produsul care schimbă totul în lumea culinară. Cuptorul Dialog continuă tradiția Miele de a inova și rescrie standardele, iar, începând de astăzi, și clienții din România pot fi parte a acestei revoluții gastronomice”, spune Loredana Butnaru, General Manager Miele România.

Rezultate spectaculoase, în timp record

Tehnologia exclusivă Miele permite senzorilor să păstreze un dialog constant cu mâncarea. Cuptorul „vorbește”, practic, cu mâncarea şi determină cantitatea de energie termică necesară fiecărui ingredient în parte, cu ajutorul undelor electromagnetice, care sunt controlate pe tot parcursul procesului de gătire. Prin două antene aflate în interiorul cuptorului se măsoară constant modul în care moleculele din mâncare se rearanjează şi este ajustat procesul de gătire. Astfel sunt obținute rezultate spectaculoase, precum gătirea perfectă a unui pește aflat într-un cub de gheață, fără ca acesta să se topească. Noul cuptor ne permite să gătim cu mai multă precizie ca oricând şi sa creăm noi texturi şi feluri de mâncare, care până acum păreau imposibile. De exemplu, utilizatorii pot prepara simultan, pe aceeași tavă, trei tipuri complet diferite de mâncare, fără ca aromele să se amestece, iar meniurile să fie începute şi finalizate în acelaşi timp.

Tehnologia din cuptorul Dialog oferă și avantajul gătitului volumetric, astfel că orice tip de carne va fi preparat uniform, atât la exterior, dar mai ales în interior, un lucru extrem de dificil de realizat cu un cuptor convențional. Practic, când miezul ar fi gătit, exteriorul va fi, adesea, mult prea „bine făcut”. Rezultatele sunt datorate tot undelor electromagnetice, care nu ard suprafața mâncării, astfel că Dialog poate coace și o pâine fără coajă. Pentru utilizatorii care doresc, totuși, să simtă gustul clasic al pâinii sau aroma cărnii prăjite, M Chef este combinat cu o altă metodă de gătire, încălzirea convenţională.

Revoluția gastronomică este completată de un timp de preparare unic în lume, ce poate fi și cu 70% mai scurt. De exemplu, carnea de pui va fi perfect gătită în doar 15 minute, față de 45-60 de minute (66% mai rapid), cotletul de vită în 55 de minute, față de 120 de minute, (54% mai rapid), iar pulled pork-ul în 2 ore și jumătate, față de 8 până la 16 ore (70% mai rapid).

Smart cooking pentru smart homes

Odată cu lansarea cuptorului Dialog în România, Miele a prezentat și noile echipamente electrocasnice premium: Generația 7000. Acestea se remarcă prin 4 linii noi de design, dar mai ales prin opțiunile de conectare la o casă smart. Practic, toate produsele sunt Wi-Fi ready și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a le controla prin intermediul aplicației Miele@mobile. În plus, unele dintre modele pot fi activate prin gesturi: este suficientă trecerea prin fața ușii cuptorului pentru pornirea acestuia.

Pentru pasionații de gastronomie, Generația 7000 vine cu dotări standard hightech, precum camera video rezistentă la temperaturi ridicate, ce poate transmite imagini la calitate HD direct pe tableta sau smartphone-ul clienților, astfel că aceștia pot regla, în timp real, temperatura sau timpul de gătire. De asemenea, o altă funcție unică Miele este TasteControl, care împiedică gătirea excesivă a mâncării prin reducerea extrem de rapidă a temperaturii din interiorul cuptorului la finalul programului. Astfel, alimentele nu mai sunt gătite în căldura reziduală, ceea ce ar putea duce la uscarea lor.

Atât cuptorul Dialog cât și noua generație 7000 pot fi descoperite și testate în Miele Center Piața Presei.