ASUS Republic of Gamers anunță carcasa ROG Strix Helios

ASUS Republic of Gamers anunță carcasa ROG Strix Helios


ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat ROG Strix Helios, prima carcasă de gaming de la ROG. Strix Helios este un model premium mid-tower cu o estetică deosebită, cu un sistem cuprinzător de management al cablurilor, care oferă spațiu amplu pentru răcirea cu lichid. Proiectată de la bun început pentru a integra componentele ROG, Strix Helios este cu siguranță pe lista scurtă a oricărui entuziast ROG. Noua carcasă poate fi disponibilă în România la sfârșitul lunii mai.

Strix Helios este concepută pentru cei care doresc să creeze un sistem de gaming care să fie remarcat din orice mulțime. Are trei panouri din sticlă securizată fumurie, cu grosimea de 4mm, montate într-o carcasă rafinată din aluminiu, plus un ecran iluminat Aura RGB, integrat în panoul frontal. LED-urile sunt adresabile individual și pot fi personalizate cu o paletă de milioane de culori și multiple game de efecte prestabilite. Toate acestea sunt ușor de sincronizat cu vastul ecosistem hardware Aura Sync pentru a întregi iluminatul sistemului.


Strix Helios oferă opțiunea de a monta două acceleratoare grafice verticale1 alături de orientarea standard. Pentru jucătorii dornici să-și prezinte sistemele lor valoroase în cadrul întâlnirilor LAN sau în cadrul evenimentelor de gaming, noile carcase vin cu un mâner stilat, testat cu rigurozitate să suporte transportarea confortabilă a până la 50 de kilograme.

Strix Helios a fost concepută cu niște capace flexibile și un sistem cuprinzător de management al cablurilor pentru a păstra interiorul ordonat, curat și precis. Un capac ajustabil, multifuncțional, cu prinderi pentru GPU, ascunde cablurile în mod inteligent, asigurând fixarea fermă a plăcilor grafice și permițând ca un SSD sau un terminal ROG Aura să poată fi montat la loc vizibil.

De asemenea, carcasa are un cadru din două piese pentru sursa de alimentare, ce prezintă o tăietură frontală pentru a fi compatibilă cu ROG Thor sau cu alte surse cu OLED integrat. În spate, un capac translucid ascunde cablurile inestetice, în timp ce le permite componentelor de la interior cu iluminat RGB să strălucească.

Construcția și întreținerea unei carcase Strix Helios este, de asemenea, foarte simplă. Butoanele de eliberare de pe spatele carcasei le permit utilizatorilor să gliseze panourile laterale pentru accesul instant, fără scule, la interior. Panourile au balamale în partea de jos și rămân fixate la un anumit unghi până să fie demontate complet. Carcasa vine cu prinderi pentru ventilatoare și radiatoare, având filtre detașabile pe toate părțile (superior, inferior și frontal) pentru protecția completă împotriva prafului.

Construită pentru a oferi performanțe de top și fiind pregătită pentru viitoarele upgrade-uri, Strix Helios poate integra plăci de bază cu dimensiunea maximă EATXm oferind un spațiu amplu pentru răcirea cu lichid. Cu suport pentru radiatoare de 420mm în partea frontală și de 360mm în partea superioară, spațiul este, de asemenea, rezervat pentru instalarea unei pompe de apă și a unui rezervor. Carcasa dispune și de un panou I/O avansat, echipat cu conexiuni rapide, incluzând un port reversibil USB 3.1 Type-C™ și controale dedicate pentru viteza ventilatorului și iluminatul RGB.