Cati utilizatori de WhatsApp exista ?

Peste un miliard de utilizatori folosesc WhatsApp


Populara aplicație de mesagerie pentru telefonul mobil WhatsApp, a anunțat luni seara, că a depășit pragul simbolic de un miliard de utilizatori, ceea ce înseamnă că și-a dublat audiența de la preluarea de către Facebook la începutul anului 2014.

'Începând de ieri un miliard de persoane utilizează WhatsApp. Aproape o persoană din șapte din întreaga lume utilizează WhatsApp în fiecare lună pentru a rămâne în contact cu cei apropiați, cu prietenii și cu familia', a informat grupul într-un mesaj publicat pe blogul său oficial.

Înainte de a fi preluată de Facebook, WhatsApp avea 450 de milioane de utilizatori lunari activi și realiza vânzări anuale de doar 10,8 milioane de dolari, majoritatea generate grație abonamentului anual de 0,99 dolari.

Luna trecută, însă, Facebook a informat că va renunța la abonamentul anual de un dolar iar WhatsApp va deveni un serviciu gratuit.

În 2014, Facebook a acceptat să plătească peste 19 miliarde de dolari pentru a prelua WhatsApp, un preț șocant la acea dată având în vedere faptul că era vorba de o companie tânără și de dimensiuni reduse la acea dată. Tranzacția s-a încheiat anul trecut iar în final Facebook a plătit un preț de aproximativ 22 de miliarde de dolari din cauza evoluției acțiunilor WhatsApp.