Noutati BMW la Mobile World Congress 2017

Noutati BMW la Mobile World Congress 2017

Legătura inteligentă între conducător şi automobil este una din temele principale pe care BMW Group o abordează la Mobile World Congress 2017 de la Barcelona. Următorii ani vor fi marcaţi de apariţia şi dezvoltarea serviciilor digitale care oferă conectivitate totală între universurile utilizatorilor - acasă sau în afara acesteia. Automobilul se transformă într-un dispozitiv inteligent: conectat, integrat perfect şi adapat la cerinţele personale ale fiecărui utilizator. Dieter May, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru servicii digitale şi modele de business, va dezvolta toate acestea în cadrul unei discuţii ce va avea loc la 28 februarie 2017.

De asemenea, BMW Group va utiliza Mobile World Congress 2017 (care are loc în perioada 27 februarie-2 martie) pentru a vorbi despre viitorul parcării autonome. O demonstraţie de condus activ va include un BMW i3 ce se va parca autonom, cu comanda iniţiată printr-un singur gest.

BMW Connected: personalizare la maximum Serviciul BMW Connected menţine clienţii BMW la timp, în contact şi în control prin intermediul mai multor conextiuni, precum smartphone, smartwatch sau asistent vocal. Facilităţile serviciului, precum funcţiile de planificare a călătoriei şi transmiterea traseului către automobil, sunt oferite într-o formă personalizată şi inteligentă, adaptată contextului utilizatorului. Baza serviciului este Open Mobility Cloud, platformă construită pe Microsoft Azure, care procesează datele din surse multiple şi prezintă utilizatorului doar informaţiile relevante în momentul potrivit. După ce a fost lansat în Europa de Vest, SUA şi China, asistentul personal de mobilitate BMW Connected este disponibil acum în 29 de ţări.

Dispozitivele care pot fi conectate în prezent la automobil prin intermediul BMW Connected includ smartphone-uri (iOS sau Android), dispozitive inteligente precum Apple Watch şi Samsung Gear (S2 şi S3), dar şi Amazon Echo. Datorită serviciului Alexa de la Amazon, utilizatorii pot, de exemplu, să afle nivelul de combustibil al automobilului BMW, să-şi blocheze maşina sau să activeze aerul condiţionat, toate de la distanţă, prin comenzi vocale din confortul casei lor. De asemenea, Alexa permite utilizatorilor să verifice următoarele întâlniri pe baza agendei BMW Connected şi să solicite timpul optim de plecare pentru a ajunge la timp la întâlnire.

Personalizarea şi confortul utilizatorului urmează să fie îmbunătăţite suplimentar prin apariţia unui nou serviciu ce va fi testat în premieră în Marea Britanie de la jumătatea acestui an. În viitor, acesta va permite BMW Connected să avertizeze utilizatorul în momentul în care automobilul BMW trebuie dus la service şi oferă să ajute şa efectuarea de programări la dealerul local. Acestea pot fi realizate prin intermediul BMW Connected, după care sunt adăugate automat în agenda utilizatorului. În acest fel, BMW Connected menţine utilizatorii informaţi cu privire la necesitatea efectuării operaţiilor de service ale automobilului şi face rezervările rapid şi uşor.

Automobilul ca parte integrată a stilului de viaţă digitală din viitor BMW Connected oferă o varietate de servicii digitale şi este conceput să se integreze perfect în vieţile noastre digitale. În cadrul Consumer Electronic Show 2017 (CES), BMW a prezentat viziunea de noi soluţii care, în viitor, ar putea ajuta clienţii să utilizeze optim timpul petrecut în automobil, în timp ce acestea sunt conduse autonom. Entertainmentul şi serviciile de productivitate bazate pe comenzi vocale ar putea fi utilizate în automobilele de mâine pentru a face, de exemplu, o rezervare la cină, aşa cum s-a demonstrat la CES prin utilizarea unui prototip Microsoft Cortana.

O altă viziune prezentată de BMW la CES 2017 este efectuarea de comenzi pentru Amazon Prime direct din automobil. Conducătorii BMW îşi plasează comenzile în timp ce conduc şi apoi acestea se pot livra la o locaţie aflată pe traseul lor actual. Punctul ideal de livrare este calculat de Prime Now şi Open Mobility Cloud.

Parcare prin control prin gesturi a unui BMW i3: o mişcare a mâinii este tot ce trebuie BMW Group prezintă parcare prin control prin gesturi, o evoluţie tehnică a sistemului de parcare de la distanţă, la Mobile World Congress 2017. O demonstraţie prezintă cum un BMW i3 se va manevra singur în şi din spaţiul de parcare, cu întregul proces iniţiat de conducător din afara automobilului prin simpla mişcare a mâinii.