Nou soluţii pentru condusul autonom de la BMW Group şi Mobileye: Crowd sourcing pentru colectare de date în timp real

Nou soluţii pentru condusul autonom de la BMW Group şi Mobileye: Crowd sourcing pentru colectare de date în timp real


Următorul pas al abordării cooperative spre transformarea sistematică a condusului autonom în realitate. +++ HERE, liderul serviciilor de cartografiere şi localizare, beneficiază din transferul datelor anonimizate.

Nou soluţii pentru condusul autonom de la BMW Group şi Mobileye: Crowd sourcing pentru colectare de date în timp real


BMW Group şi Mobileye (NYSE: MBLY) au anunţat că au semnat un acord pentru folosirea tehnologiei de generare a datelor Road Experience Management (REM™) a Mobileye. Aceasta va fi introdusă în modelele BMW Group ce vor intra pe piaţă din 2018. Tehnologia urmăreşte obţinerea de date în timp real printr-un sistem de tip crowd-source folosind informaţiile colectate anonim de la automobilele echipate cu tehnologie Advanced Driver Assist System (ADAS) bazată pe camere video. Această nouă abordare este un element important în susţinerea condusul autonom prin dezvoltarea de hărţi de înaltă definiţie (HD) de ultimă generaţie.



Acordul este încheiat în spiritul colaborării şi cooperării între industrii, cu obiectivul de a promova condusul autonom într-o manieră sigură şi robustă. Datele de la senzorii BMW Group pot fi reunite cu datele de la constructori auto diferiţi, rezultând o bază largă de date informaţii pentru crearea Global RoadBook (GLRB™) al Mobileye, pentru a susţine şi a actualiza rapid hărţile HD cu capacităţi de localizare şi poziţionare foarte precisă. Automobilele autonome vor solicita hărţi HD care pot identifica şi actualiza schimbările din mediu aproape în timp real, ceea ce permite o perfromanţă foarte bună a indicatorului „time to reflect reality”.

Camerele care permit colectarea anonimă a datelor din flota viitoare BMW Group acţionează ca agenţi inteligenţi care, prin procesoarele şi software-ul Mobileye EyeQ®, pot identifica informaţii importante şi relevante pentru a definii condiţiile de condus. Acestea sunt transmise în cloud într-un format comprimat (10 kilobytes per kilometru). Aceste date pot fi utilizate pentru a adăuga un strat dinamic la actualele şi viitoarele hărţi de navigaţie, ceea ce permite clienţilor BMW Group să acceseze informaţii cu adevărat în timp real despre densitatea traficului, potenţialele pericole rutiere, condiţiile meteorologice, parcarea pe stradă şi alte informaţii utile.

Pentru a susţine crearea şi actualizarea rapidă a cartografierii HD, BMW Group şi Mobileye vor transfera datele (anonim de la automobil) către HERE, liderul serviciilor de cartografiere şi localizare. HERE va utiliza aceste date şi informaţii pentru a efectua actualizări în timp real ale HERE HD Live Map, serviciul cloud în timp real al HERE pentru automobile cu nivel parţial, ridicat sau complet de autonomie, şi îmbunătăţeşte platforma sa de localizare deschisă (Open Localization Platform), asigurând o descriere precisă a lumii reale pe măsură ce aceasta se schimbă. Anterior, Mobileye şi HERE şi-au exprimat intenţia de a integra datele acumulate prin tehnologia REM™ ca strat în HERE HD Live Map. BMW Group a subliniat întotdeauna că este deschisă pentru colaborări cu parteneri suplimentari, fie că este vorba de OEM sau terţe părţi.

Anunţul de astăzi subliniază abordarea sistematică şi colaborativă a BMW Group cu privire la soluţiile pentru condus autonom. Această abordare cuprinde cooperarea cu HERE, precum şi colaborarea cu Intel şi Mobileye pentru a aduce condusul autonom pe şosele până în 2021 prin BMW iNEXT. Pe lângă competenţa sa în industria auto, în standardele de siguranţă şi software, precum şi soluţii de control direcţiei şi deplaspării automobilului, BMW Group contribuie, prin competenţele şi poziţia sa de lider tehnologic, în integrarea sistemelor finale, ceea ce este esenţial pentru implementarea tehnologiilor revoluţionare precum condusul autonom şi transferul acestora în producţia de serie.

"Acest anunţ demonstrează că parteneriatul nostru aduce cu rapiditate inovaţiile pe piaţă pentru a permite clienţilor să beneficieze de cele mai noi tehnologii", a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare. "La nivel strategic, acest anunţ clarifică modul în care cooperarea cu Mobileye echilibrează partea noastră de investiţie la HERE. Datele viitoarelor automobile BMW vor extinde calitatea hărţilor şi serviciilor pentru toată lumea. Mai mult, aceasta reprezintă un pas semnificativ spre introducerea BMW iNEXT cu dotările sale de condus autonom în 2021, precum şi spre crearea unui ecosistem de top în jurul platformei de localizare deschisă a HERE, susţinut de o multitudine de date provenite de la milioane de automobile de pe mapamond."

"Suntem încântaţi de şansa de a face următorul pas în parteneriatul nostru cu BMW Group", a declarat Prof. Amnon Shashua, preşedinte şi director tehnic executiv al Mobileye. "Sistemul ADAS baza pe camere video ajută deja pentru ca drumurile să fie mai sigure. Global RoadBook este o iniţiativă pentru utilizarea datelor de la camerele video pentru a crea hărţi de înaltă definiţie necesare pentru ca următoarea generaţie a condusului autonom să devină realitate, printr-o cooperare care va crea un standard în industrie."

Mobileye N.V. (NYSE: MBLY) este lider global în dezvoltarea soluţiilor „computer vision” şi învăţării mecanice, a analizei datelor, localizării şi cartografierii pentru Advanced Driver Assistance Systems (sisteme avansate de asistare a condusului) şi condus autonom. Tehnologia noastră păstrează pasagerii în siguranţă pe drum, reduce riscul accidentelor în trafic, salvează vieţi şi are potenţialul de a revoluţiona experienţa condusului prin faptul că permite condusul autonom. Algoritmii de software care sunt proprietatea noastră şi chipurile EyeQ® realizează interpretări detaliate ale câmpului vizual din dorinţa de a anticipa posibilele coliziuni cu alte automobile, pietoni, biciclişti, animale, reziduuri şi alte obstacole. Produsele Mobileye au şi capacitatea de a detecta marcajele rutiere precum benzile, limitele de drum, barierele şi alte obiecte asemănătoare; identifică şi citesc semnele de circulaţie, semnele direcţionale şi semafoarele; creează un Roadbook™ al traseelor localizate şi al reperelor vizuale prin utilizarea REM™; şi furnizează cartografiere pentru condus autonom. Produsele noastre sunt sau vor fi integrate în modele de automobile de la 25 de constructori auto din lume. Produsele noastre sunt disponibile şi pe piaţa pieselor de schimb.

Acest comunicat de presă conţine anumite declaraţii orientate spre viitor. Termeni precum "consideră", "intenţionează", "se aşteaptă", "prevede", "anticipează" şi "viitor" sau expresii similare au intenţia de a identifica declaraţii cu privire la viitor. Aceste declaraţii sunt doar previziuni bazate pe aşteptări şi previziuni cu privire la evenimentele viitoare. Nu ar trebui să vă bazaţi în mod nejustificat pe aceste declaraţii. Numeroşi factori pot face ca actualele rezultate să difere material de orice declaraţie cu privire la viitor, inclusiv factorii de risc şi alte aspecte prezentate în declaraţiile publice ale fiecărei părţi din acest comunicat de presă. Nici una din părţi nu îşi asumă vreo obligaţie de a actualiza sau de a revizui vreo declaraţie cu privire la viitor, ca urmare a unor informaţii noi, evenimente viitoare sau în alt mod, cu excepţia cazurilor când este cerut de lege.